Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dio dućana ipak radi, a najtraženiji su artikli kruh, voda i svijeće.

Dubrovnik: Stanari Nove Mokošice prvi dobili struju

požar
Grgo Jelavić/Pixsell
16.12.2009.
u 12:12

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska završila je očevid na izgorjeloj trafostanici u Dubrovniku. Zbog tog je požara šire dubrovačko područje posljednja 24 sata bilo bez električne energije.

Prvo dubrovačko naselje koje je nešto prije 19 sati dobilo struju jest Nova Mokošica. Policijska uprava dubrovačko-neretvanska završila je očevid na izgorjeloj trafostanici u Dubrovniku. Zbog tog je požara šire dubrovačko područje posljednja 24 sata bilo bez električne energije.

Uzrok je kvar na naponskom transformatoru, a ne preoterećenje kako su u HEP-a na  početku davali izjave.

Dio grada nema ni vode, a kvarovi su nastali i na telekomunikacijskim mrežama. Trgovine i benzinske postaje su zatvorene.

>>Zbog nestanka struje u Dubrovniku obustavljena nastava

>>Dubrovnik i okolica bez struje

Naime, čitava je nova trafostanica u Komolcu izgorjela pa su u HEP-a pokušavali napajanje prebaciti na staro postrojenje.

- Sada radimo na provizornom rješenju koje bi barem nekim dijelovima Dubrovnika večeras vratilo struju. Apeliramo na sve građane da smanje potrošnju kada struja dođe, pogotovo da ne pale grijalice - rekao nam je Zoran Sinovčić iz HEP-ova operativnog područja Split koje je preuzelo brigu za popravak trafostanice. 

Inače, ova je trafostanica napravljena 2007., a vrijedila je 15 milijuna kuna. Još uvijek nisu poznati uzroci požara.

Dubrovčani, koje ova situacija podsjeća na ratnu 1991., brine i postupno nestajanje vode u dijelovima grada u kojima crpke rade na struju. Predio Nuncijate i gornjih sela u Župi dubrovačkoj već je ostao bez vode, a i u drugim dijelovima dolazi do postupnog pada pritiska vode.

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić još je jutros apelirala da se djeca ne šalju u vrtiće i škole, a i dosta drugih poslovnih objekata zatvorilo je svoja vrata.

Komentara 12

BT
bili-tartuf
19:09 16.12.2009.

eko,..cím je dosá Esdipi na vlast u Dubrovniku,...sve se karbonizira i pregori,...od ljudskih mozgova , pa do struje...

BT
bili-tartuf
19:11 16.12.2009.

..., acido, bolja je ona od Kraljevicá-marka i muse-kesedzije...ajt, napisí leba ti...

OB
-obrisani-
14:07 16.12.2009.

Dobra. Jes da ,nema telke, nema interneta, a što da se radi. Ma zekim se, ne bii bila frka da nije zima takva vanka. Grijanje ne radi također, a to je opako, radi šteta na njima. A inače TS komolacc je oduvjek bio draga meta onoj trofaznoj pošasti...pa sad..ti vidi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije