Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAST PLAĆA

Državnim službama 5% veća osnovica plaće, božićnica 300, uskrsnica 100 €

25.10.2023.
u 22:45

Rast plaća iz državnog proračuna premijer Plenković protumačio je kao stvaranje preduvjeta za rast plaća i u privatnom sektru

Komentara 4

EJ
ejStef
00:10 26.10.2023.

Ma to, umjesto da maknemo ili smanjimo koji porez povećajmo uhljebima plaće. Da li će učitelji radi toga bolje učiti djecu? Naravno da neće. Da li će se radi toga smanjiti liste čekanja? Naravno da ne. Da li će bilo koja birokratska procedura brže završiti, da li će netko u tim službama pokazati kakvu inicijativu, a da ga drugi odmah ne pokope? Naravno da je na sve odgovor ne... I dalje će veza i mito biti glavni oblik dobivanja rezultata u sudaru s javnim sektorom, sa svakim povećanjem plaća, raste i iznos mita, ništa drugo... A ideja da će to potaknuti privatni sektor da poveća plaće je smiješno. Plaća u privatnom sektoru ne ovisi o uredbi vlade, već o zaradi tvrtke. Jedino što svaki ovakav potez napravi jest da dodatni autobus stručnih i sposobnih napusti Hrvatsku...

CR
crocro
06:31 26.10.2023.

Najbolji potez koji bi vlada mogla napraviti je racionalizacija državne uprave i lokalne samouprave. A to znači da bi valjalo odstraniti 30-40 % nepotrebnih i neučinkovitih viškova raznih činovnika na svim razinama. Onda bi povećanje plaća činovnicima imalo smisla, jer bi racionalizacija bila vjetar u leđa punjenju državnog proračuna a ovako znači osiromašivanje državnog proračuna na teret ostatka populacije. Ona vlada koja bi napravila racionalizaciju na nivou države i ona vlada koja bi ukinula prekobrojne i nepotrebne županije, nepotreban broj gradova i općina, takva vlada bi odmah osigurala vlast u narednim mandatima. Viškovi činovnika mogli bi se usmjeriti na poljoprivredu kako bi se smanjila površina zapuštene zemlje i broj napuštenih obiteljskih gospodarstava u ruralnim područjima, naročito Slavonije. Njive koje su bile rodne i uzorane sada su postale zapušteni šumarci a da bi ponovo postale uporabive, bageri je trebaju iskrčiti. A time se mogu baviti viškovi raznih činovnika u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

JA
Jadran666
07:29 26.10.2023.

Dobro je HDZ krenuo sa koncesijom na turizam, treba cijeli sektor dati sposobnim inozemnim igračima i to koncesiju na 99 godina, tada nećemo napokon imati problema sa apartmanizacijom i problema oko prihoda lokalnog stanovništva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije