Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHLJEB par excellence

Državni službenik 6 godina nije odlazio na posao, kažnjen s 27.000 eura

euri
Foto: Daniel Reinhardt/DPA/PIXSELL
12.02.2016.
u 13:51

García je odbacio optužbe tvrdeći da je dolazio svaki dan, ali da nije imao posla

Španjolski državni službenik na posao nije dolazio šest godina te je kažnjen s 27.000 eura kada je njegovo nedolaženje otkriveno, prenosi Independent. Međutim, 69-godišnji Joaquín García nije dobio otkaz jer je u međuvremenu otišao u mirovinu.

García je 1990. godine dobio posao u javnom poduzeću za vode u lučkom gradu Cádizu, s plaćom od 37.000 eura na godinu. Da nije baš volio dolaziti na posao dužnosnici su otkrili kada su mu namjeravali dati plaketu za 20 godina službe, rekao je bivši zamjenik gradonačelnika.

- Mislili smo da ga nadzire tvrtka, ali to nije bilo tako - rekao je Jorge Blas Fernandez.

Menadžer tvrtke, koji je imao ured preko puta Garcíje, rekao je da ga nije vidio nekoliko godina. Blas je nazvao Garcíju, a on mu je navodno rekao da ne može odgovoriti na pitanja o tome što je radio. Tužba je pokrenuta 2010. godine, a García, kojeg se teretilo da nije radio ni dana od 2004., jučer je izgubio žalbu te mora platiti kaznu, i to najveću propisanu.

García je odbacio optužbe tvrdeći da je dolazio svaki dan, ali da nije imao posla, a na pitanje zašto takvu situaciju nije prijavio odgovorio je da je morao uzdržavati obitelj te da se bojao da će teško naći drugi posao. Stoga je, rekao je, puno čitao i postao stručnjak za Spinozu.

>> Klaustrofobični rudar nikada nije ušao u rudnik, a primio punu mirovinu

>> 'Bio sam dožupan, primao 17.500 kuna plaću i nisam radio ništa'

Komentara 4

D1
d12345
14:38 12.02.2016.

Slično kao i HNS-ov kadar u Osijeku u Regionalnoj razvojnoj agenciji...........jad i bijeda...

KS
krao_sam
14:38 12.02.2016.

Podrska gospodi uhljebima! Samo dobro uhljebljivanje je formula za srecu.

DA
dangebandi
16:30 12.02.2016.

Šta i u španjolskoj ima hdzovaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije