Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZIO SA 2,3 PROMILA Alkohol u vožnji neće se tolerirati

Državni predstojnik u Istri pred smjenom

06.03.2009.
u 18:18

PULA – Središnji državni ured za upravu protiv Radovana Juričića (58) pokrenuo je disciplinski postupak zbog narušavanja ugleda državne službe te će Vladi predložiti razrješenje s dužnosti predstojnika Ureda državne uprave Istarske županije, doznajemo iz Vlade.

Juričić nije prvi
Podsjetimo, Juričić je 21. ožujka oko 16.20, vozeći volvo, skrivio prometnu nezgodu u kojoj, osim materijalne štete, drugih posljedica nije bilo. No, izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,3 promila.

Juričića, koji je danas bio zauzet obvezama u Hrvatskoj gospodarskoj komori, nismo uspjeli dobiti za komentar. Nekoliko dana nakon nezgode u telefonskom nam je razgovoru rekao kako se nezgoda dogodila u njegovo privatno vrijeme, kad se vlastitim autom vraćao s ručka, te da je alkotest uistinu pokazao razinu višu od zakonske.

Disciplinski postupak vodi državni tajnik Antun Palarić, koji će prijedlog za razrješenje podnijeti na sljedećoj sjednici Vlade. Juričić nije prvi javni dužnosnik koji je uhvaćen u vožnji u pijanom stanju. Najzvučniji je slučaj svakako zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je u siječnju 2002., neoprezno se prestrojivši, ogrebao volvo i nastavio vožnju. Alkotest je pokazao 1,6 promila.

Smjenjivani političari
I glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin imao je neslavni trenutak kad je 2005. godine, u jeku akcije “nula promila”, sa 1,94 promila slupao službeni MUP-ov audi A4. Prihvati li Vlada Palarićev prijedlog, Juričić neće biti prvi javni dužnosnik kojem se zbog vožnje u pijanom stanju zahvalilo na suradnji.

Tadašnji doministar kulture Miljenko Domijan 2001. ulovljen je u prekršaju. Alkotest je odbio, vozačka dozvola oduzeta mu je pa vraćena, a ministar kulture Antun Vujić odbio je smijeniti ga zbog “nerazmjera s postupkom”. Intervenirao je pokojni premijer Ivica Račan. Sličnu sudbinu doživio je i bivši pomoćnik ministra prosvjete Zlatko Miliša.


Prekršajno kompliciranje

Još uvijek ne znamo koliku je i je li ikakvu kaznu Juričiću izrekao Prekršajni sud. Naime, na sudu nam je rečeno kako se pismeni upit predsjednici suda Ljiljani Božini mora dostaviti ili preporučeno poštom ili osobno u pisarnicu, što smo prije nekoliko dana i učinili. Prekršajni sud radi u katastrofalnim uvjetima i razumijemo da je predsjednica opterećena poslom. No, pitanje je koliko je vremena potrebno za kratak odgovor na kratko pitanje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije