Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNA TAJNICA

Mađerić: Obitelj iz Kozari puteva bila u tretmanu, pokrenut izvanredni upravni nadzor

državna tajnica Margareta Mađerić
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
05.01.2023.
u 12:35

"Ako je bilo propusta u postupanju Centra, odmah ćemo s tim izaći u javnost, ali za sada ne želim nagađati ni govoriti ni o kakvim detaljima", rekla je Mađerić odgovarajući na pitanje novinara je li u toj obitelji ranije zabilježeno nasilje.

O stravičnom slučaju ubojstva djeteta od godinu i pol dana te napadu na 42-godišnju ženu u srijedu navečer u Zagrebu, događaju koji je šokirao cijelu zemlju, oglasila se Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada i socijalne skrbi. Istaknula je kako je Ministarstvo odmah pokrenulo izvanredni upravni nadzor jer je obitelj već bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. 

Prema njenim riječima, u obitelji u kojoj se dogodila tragedija već su bila pokretana postupanja, i to iz područja obiteljsko-pravne zaštite, zakona o obiteljskoj skrbi, zakona o novčanoj naknadi i slično. O detaljima nije željela govoriti napomenuvši kako je riječ o obitelji s troje maloljetne djece, čija zaštita je sada najvažnija. 

"Ako je bilo propusta u postupanju Centra, odmah ćemo s tim izaći u javnost, ali za sada ne želim nagađati ni govoriti ni o kakvim detaljima", rekla je Mađerić odgovarajući na pitanje novinara je li u toj obitelji ranije zabilježeno nasilje. Istaknula je da je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti i samog događaja i svih postupaka zaduženih Centara te će Ministarstvo tek nakon završetka istrage izaći s detaljnijim informacijama. 

Podsjetimo, 4. siječnja oko 20.30 u jednoj kući na Kozari putu došlo je do stravičnog događaja tijekom kojeg je život izgubilo dijete od godinu i pol dana, dok je majka (42) djeteta teško ozlijeđena. Za ubojstvo je osumnjičen muškarac (43) koji je nakon događaja pokušao pobjeći, ali ga je tijekom policijske potjere na obilaznici pregazio automobil. Na mjestu je ostao mrtav.

Prema neslužbenim informacijama, on je bivšoj partnerici i ranije prijetio, a poznat je i policiji zbog prijava i ranijih presuda za obiteljsko nasilje, provale, razbojstva te kao član kriminalne skupine koja je po Zagrebu i okolici pljačkala pošte i automat-klubove.

Video: Najbolji grad za život je u našem susjedstvu

 

Komentara 7

BE
Berri
13:46 05.01.2023.

Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada i socijalne skrbi, toliko je neupućena i općenita, toliko je rezervirana, da ne zna čak niti reći i definirati o kojem je CZSS riječ i o kojoj podružnici.

BE
Berri
13:43 05.01.2023.

Kasno Marko na Kosovo stiže! Nema djeteta, žena je na samrti, vozač kamiona koji je pregazio ubojicu je u stanju šoka.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:35 05.01.2023.

I ta je HDZ-ov uhljeb. Ne radi ništa a 18.000kn je pada svaki mjesec. Koliko je sada to eura, 2400€.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije