Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispiti

Državna matura od sutra, najprije se pišu glazbeni, etika i logika

Državna matura
Borna Filic/PIXSELL
06.06.2018.
u 13:20

Ove godine obveznu matematiku više razine pisat će 6879 gimnazijalaca i 2807 učenika strukovnih škola.

Na prve ispite državne mature prvih 290 maturanata izaći će sutra i prekosutra kada su na rasporedu ispiti iz glazbenog, etike i logike.

Riječ je o izbornim predmetima koje su birali rijetki maturanti, a ove će godine državnoj maturi pristupiti ukupno 35.891 učenik. Među njima je 12.679 gimnazijalaca, 17.371 učenik strukovnih škola i 5841 ostali kandidat koji su se ove godine odlučili na polaganje ispita državne mature. U odnosu na prošlu godinu to je tisuću pristupnika manje.

Ove godine obveznu matematiku više razine pisat će 6879 gimnazijalaca i 2807 učenika strukovnih škola. Baš strukovnjaci prednjače u izboru matematike na osnovnoj razini za koju se opredijelilo 14.558 učenika, dok je 5784 gimnazijalaca biralo osnovnu razinu toga predmeta. I strukovnjaci i gimnazijalci ispit iz hrvatskog jezika većinom su prijavljivali na višoj razini pa će tome ispitu pristupiti 22.519 učenika.

Državna matura
1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije