Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlovac

Državljanin Srbije uhvaćen u prijevozu ilegalnih migranata na području Slunja

Foto: Dino Stanin/Pixsell
06.06.2018.
u 18:07

U kombiju prevozio 23 strana državljana u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske

Karlovačka policija je kazneno prijavila državljanina Srbije koji je uhvaćen na području Slunja u ilegalnom prijevozu migranata u kombiju švedskih registracija, te je dovezen na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, izvijestila je u srijedu policija. 

Karlovačka policija je, naime, u ponedjeljak, 4. lipnja, na području Slunja, zaustavila kombi vozilo švedskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Srbije. Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je srbijanski državljanin iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombiju prevozio 23 strana državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije. 

Istragu su proveli službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji sa službenicima Ravnateljstva policije.

Šezdestetgodišnji srbijanski državljanin je zbog kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke te će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvu.  

Ključne riječi

Komentara 17

I1
ing-12345
18:12 06.06.2018.

A što je sa 23 kriminalaca koji su ilegalno prešli granicu republike Hrvatske? Da li su novčano kažnjenji i vraćeni u BiH?

SV
svoxy
19:27 06.06.2018.

Jadni migranti, pa pustite ljude preko granice.

RE
reborn
21:13 06.06.2018.

Cigarete, benzin, alkohol, po potrebi oružje, a sada migranti - za švercere nema razlike, sve je to isti biznis...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije