Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispravak

Državi se po isteku stambenog kredita ne vraća ništa!

stanovi
Patrik Macek/Pixsell
10.05.2011.
u 15:25

Jamči se državna subvencija na prve četiri godine kredita čija je maksimalna kamatna stopa 4,95 posto, a visina do 100.000 eura. Najviša cijena četvornog metra u novogradnji iznosi 1900 eura

Državno je subvencioniranje stambenih kredita bespovratno i država subvencionira polovicu mjesečne rate stambenog kredita u prve četiri godine otplate! Dakle, korisnici stambenih kredita koji potpišu ugovor za subvenciju prema odredbama novog zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita koji je inicirao ministar Branko Bačić, što smo jučer objavili na Vecernji.hr, državi po isteku kredita ne vraćaju ništa! Greškom smo naveli i dio iz prijedloga spomenutog zakona u kojemu je stajala subvencija kamate, a ne mjesečnog obroka te povrat subvencioniranog dijela što je u konačnoj verziji zakona promijenjeno i zbog čega se ispričavamo.

Spomenutim zakonom, dakle, jamči se državna subvencija u prve četiri godine otplate kredita čija je maksimalna  kamatna stopa 4,95 posto, a visina do 100.000 eura. Najviša cijena četvornog metra u novogradnji iznosi 1900 eura (uključujući PDV). Nadalje, rok otplate kredita ne može biti kraći od 20 godina, a jedan je od uvjeta da korisnik kredita nije stariji od 45 godina. Do jučer su odobrena 124 zahtjeva za subvenciju čiji ukupan iznos na četiri godine iznosi 1,275.865, 44 eura. Najveći broj odobrenih subvencija, čiji je najviši iznos 14.000 eura, jest u Zagrebu (njih 99), prosječna je veličina kupljenih stanova  66 kvadrata, a cijene po kvadratu 1246,46 eura.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:32 11.05.2011.

\"subvencioniranje stambenih kredita bespovratno i država subvencionira polovicu -- mjesečne rate stambenog kredita u prve četiri godine otplate! \" _______________________________________________________ u prijevodu ,porezni novac se daje bankarima da bi se štitila građevinska mafija,odnosno pogoduje se bankarima, sanacija banaka na drugi način

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije