Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imaju rješenje

Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik javilo se za projekt "Sklonište za životinje"

Žarkovica
Foto: Privatni album
1/6
21.09.2016.
u 19:45

Volonteri imaju donatore, naveli su i tri moguće lokacije, od kojih bi jednu Društvo dobilo besplatno, baš kao i projektnu dokumentaciju

Iako iz Grada Dubrovnika stižu informacije kako se nitko nije javio na njihov javni poziv za iskaz interesa za realizaciju projekta Sklonište za životinje, iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik to odlučno demantiraju.

Kažu, na vrijeme su prijavili svoju namjeru i naveli kako se i dalje žele brinuti o napuštenim životinjama, od njihova pronalaska pa sve do udomljenja. Jedino što to više ne bi radili na Žarkovici, jer ionako godinama upozoravaju da to nije mjesto za sklonište. I imaju rješenje za sve, naveli su tri moguće lokacije za novo sklonište, potencijalne donatore i financijske partnere, kao i partnere u samom projektu.

Partneri u projektu

- Imamo podršku općina Župa Dubrovačka, Konavle i Ston te gradova Ploča i Metkovića. Oni bi bili naši partneri u realizaciji projekta - kaže Anica Sambrailo, predsjednica Društva.

Foto: Robert Demo

U svojoj namjeri napisali su kako je, prema sadašnjem iskustvu, potrebno sklonište za 300-tinjak pasa i 150 mačaka, a projektnu dokumentaciju za azil Društvo će dobiti besplatno. Jednako tako, među navedenim lokacijama za gradnju je i zemljište koje bi za sklonište kupio Golf d.o.o i poklonio ga Društvu. O svojoj namjeri, ističu u Golfu, više puta razgovarali su i s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Tematska sjednica Vijeća

- Tražit ćemo tematsku sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se razgovaralo o gradnji skloništa. Tražit ćemo da se osigura sve kako bi sadašnje sklonište funkcioniralo dok novo ne bude gotovo. Tu na prvom mjestu mislimo na radnu snagu, tražimo da se zaposli nekoliko ljudi. Na sjednici treba donijeti odluku o postupku iznalaženja rješenja za lokaciju skloništa, a ujedno bi trebala prihvatiti pisma namjere stranih ulagatelja, udruga i investitora. Osim toga, tražit ćemo da se imenuje stručno povjerenstvo koje će voditi projekt skloništa za životinje i hotela za pse - objašnjava A. Sambrailo.

Sklonište za koje su iskazali namjeru bilo bi neprofitnog karaktera, a dio novca za njegovu gradnju namjeravaju dobiti i iz EU fondova na koje će projekt kandidirati. Bio bi tu i edukacijski centar, a u planu su i predavanja po školama i vrtićima jer samo tako, kažu, mogu promijeniti svijest ljudi i njihovu naviku napuštanja životinja. Za sve imaju i iskustva i znanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije