Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RC zagreb kaptol:

Društvo koje poziva na vrijednost solidarnosti, bešćutno ignorira one koje svijet prepoznaje

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
28.03.2018.
u 21:35

Navode kako je Paladino pokrenuo humanitarnu akciju "Korak u život" čiji je cilj omogućiti nastavak školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Veliku buru u javnosti izazvala je objava Zrinke Paladino kada je obznanila kako njezinom suprugu Josipu Paladinu nije produžen ugovor u KBC-u Rebro. Priopćenjem su se obratili i iz Rotary Kluba Zagreb Kaptol te pozvali KBC Rebro da promisli o svojoj odluci.

- S nevjericom smo primili vijest da je čuveni hrvatski neurokirurg, Josip Paladino jučer dobio odbijenicu posljednje molbe za produženjem ugovora o djelu na zagrebačkom KBC-u Rebro, priopćili su iz Rotary Kluba Zagreb Kaptol.

Napisali su kako razumiju da je Paladino u mirovini, ali odbijenicu ne mogu shvatiti zato što, osim što nije obrazložena, pokazuje i nedostatak razumijevanja za stručnjake takve reputacije i znanja.

- Paladino je neurokirurg svjetskoga renomea i značajno ime u povijesti hrvatske i europske medicine, napisali su te dodaju kako je cijeli svoj život posvetio humanitarnom radu.

- Kao naš prijatelj u Rotaryju, Josip Paladino dobitnik je nagrade Service Above Self Award Rotary Internationala; tu najvišu nagradu koja otjelovljuje rotarijanski motto služenja i pomoći drugima u svijetu godišnje dobije najviše 150 od ukupno 1,2 milijuna rotarijanaca diljem svijeta, stoji u priopćenju.

Navode kako je Paladino pokrenuo humanitarnu akciju "Korak u život" čiji je cilj omogućiti nastavak školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

"Članovi Rotary kluba Zagreb-Kaptol izražavaju svoj protest protiv ovakvog postupka. Društvo koje se poziva na vrijednost solidarnosti, bešćutno ignorira upravo one koje i svijet prepoznaje kao alegoriju te vrijednosti. Pomoć bolesnima, potpora obrazovanju, pomoć siromašnima, pomoć onima koji nisu imali jednake šanse kao većina nas, sve je to u našoj zajednici samo mrtvo slovo na papiru. Kad treba pokazati da uvažavamo ljude koju su tim ciljevima posvetili svoj život, ljude kojima je životna svrha bila ostvarenje tih ciljeva, tada postupamo lišeni svake empatije, vođeni bezdušnošću administrativne mehanike. Mi smo premalen narod da bismo se lišavali najboljih među nama koji i dalje mogu pomoći tamo gdje su najpotrebniji, onime što najbolje znaju činiti. Josip Paladino još godinama može i mora liječiti svoje pacijente, prenoseći svoje enormno znanje mladim kolegama. 

Molimo KBC Zagreb da još jednom, uvažavajući i ovo razmišljanje, promisli o svojoj odluci," stoji u priopćenju RC Zagreb - Kaptol.

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije