Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaboravljene njuške indiga

Dream se potpuno oporavio i još uvijek sanja svoj dom

Dream i Irena Milina
Foto: Marko Jadro, Perun photography
1/6
29.10.2015.
u 21:31

Udruga Indigo novom kampanjom želi potaknuti udomljavanje i razbiti predrasude o agresivnim, potencijalno opasnim, crnim i bolesnim psima

Udruga Indigo u kampanji Zaboravljene njuške, Outcast Dogs, traži dom i 18-mjesečnom pitbullu Dreamu, koji je prije godinu dana pronađen pun rana, pothranjen i bolestan.

Indigo je ovu kampanju pokrenuo upravo da potakne udomljavanje, odnosno da razbije predrasude o agresivnim, potencijalno opasnim pasminama, bolesnim i crnim psima te psima u tipu bull pasmina. Indigove zaboravljene njuške uglavnom su psi preuzeti od vlasnika koji su ih zlostavljali, zanemarivali, zapustili, odnosno psi koji su imali problema u ponašanju zbog neodgovornih vlasnika. I baš zbog toga pse su odlučili fotografirati uz ljude koji su za većinu drukčiji. Tako je nastala suradnja s Perun photography i Octopus tattoo i piercing studiom.

Pitbull Dream, prvi koji traži dom u sklopu Indigove kampanje, slikao se s Irenom Milinom iz Octopus piercing studija. Iako su se na snimanju susreli prvi put, oboje su se jako dobro snašli, a Dream je odmah pokazao kakav je pas kojeg ubrajaju u opasnu pasminu.

- Dream zahtjeva aktivnog i odgovornog vlasnika koji zna što u svakom trenutku želi i hoće i vrlo jasno to daje do znanja psu. Želi vlasnika velikog srca i čiste glave, a nudi bezuvjetnu ljubav, predanost i srčanost – kažu Indigovci.

Kad su ga prvi put vidjeli, imao je samo 9,5 kg, živio je u šupi zavezan na debeli lanac. Osim neuhranjenosti, rahitisa i općeg lošeg stanja, Dreamu je utvrđena i lišmanioza. Liječen je i trenutno ne prima nikakvu terapiju, no svakih šest mjeseci treba na kontrolu krvi. Upravo to bio je razlog zašto su od njega odustali potencijalni udomitelji. No, Indigovci od njega ne odustaju, a sve informacije o Dreamu možete dobiti na 091/22-26-683.

<<jednogodisnjeg-pit-bulla-zavezali-na-lanac-i-izgladnjivali

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar plejer_as
plejer_as
02:06 30.10.2015.

drim sanja kućicu, svoj dom... i malo tanji lanac

Avatar plejer_as
plejer_as
15:52 30.10.2015.

pas je ružan al na nju ne bi ni bicikl naslonijo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije