Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedini okrivljenik vraćen na posao u Javnu vatrogasnu potrojbu Šibenik

Dražen Slavica opet u uniformi

19.11.2008.
u 11:45

ŠIBENIK - Vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica, jedina osoba protiv koje se vodila istraga vezana uz stradavanje 13 vatrogasaca 30. kolovoza prošle godine na Kornatu, vratio se s bolovanja na posao u Javnu vatrogasnu postrojbu Šibenik.

- Kako se osjećam? Cijeli sam život, od djetinjstva, u vatrogascima, gdje sam cijeli život radio i školovao se. Jedino tu se osjećam prirodno - rekao nam je Slavica, koji je otišao na bolovanje nekoliko dana nakon kornatske tragedije, kada je uhićen je zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Slavica nije vraćen na mjesto zapovjednika, već je postao voditelj preventivnih poslova unutar JVP Šibenik, gdje će u suradnji sa lokalnim i državnim institucijama raditi procjene sigurnosti i protupožarne planove, kontrolirati opremu, provoditi tečajeve...

- Liječnici su utvrdili da je sada sposoban za vatrogasnu službu i on je prekinuo bolovanje. S obzirom što je prošao kao zapovjednik Vatrogasne zajednice i postrojbe koja je stradala na Kornatu, raspoređen je na mjesto na kojem će djelomično biti pošteđen odgovornosti koje je imao ranije. Dok se ne dokaže suprotno, Slavica je nevin i nije bilo razloga da se nakon bolovanja nebi vratio na posao - rekao je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević.

Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić 27. listopada je izvijestio kako je završena istraga kojom je sud uz pomoć vještaka utvrđivao odgovornost vatrogasnog zapovjednika Dražena Slavice za tragičnu vatrogasnu ekspediciju. Nakon što je dovršeno i posljednje, telekomunikacijsko vještačenje, završena je istraga u kaznenom predmetu protiv okrivljenika zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st 4. u svezi čl. 263 st. 4 Kaznenog zakona (počinjenog iz nehaja).

Spis predmeta je dostavljen na odluku Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. DORH je u roku od 1¸5 dana trebao staviti prijedlog da se istraga dopuni, podići optužnicu ili dati izjavu da odustaje od kaznenog progona, ali to do danas nije učinjeno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije