Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza za vikend

Evo kad bi moglo zasniježiti: Slijedi nam drastična promjena vremena

Na autocesti Rijeka - Karlovac mjestimično pada snijeg te vrijede zimski uvjeti na cestama
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/13
11.10.2023.
u 10:20

Sve počinje u nedjelju, kada temperatura u Zagrebu, prema njihovoj karti, neće preći 16 stupnjeva. To će biti jutarnja temperatura, dok će prema kraju dana biti sve hladnije

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, s temperaturama do čak 29°C, a i sutra iznadprosječno toplo i sunčano sa sličnim temperaturama. No ovo su zadnji takvi dani. Čak je i babljem ljetu kraj. Piše to i DHMZ na platformi X. "Sunčano, stabilno i iznadprosječno toplo razdoblje bliži se kraju. Još nekoliko dana i ''prošla baba s kolačima'', navode. O jakoj promjeni vremena koja je pred nama DHMZ sada može detaljnije izvijestiti. Sve počinje u nedjelju, kada temperatura u Zagrebu, prema njihovoj karti, neće biti viša od 16 stupnjeva. To će biti jutarnja temperatura, dok će prema kraju dana biti sve hladnije.

A očekuje se i obilna kiša. U ponedjeljak se zasad ne vide oborine, ali ni visoke temperature – dosegnut će makimalno 13, a u utorak će biti i stupanj hladnije.  

Foto: DHMZ

U Gorskom kotaru moglo bi biti i snijega. Primjerice, u Fužininama će cijelu nedjelju padati kiša koja bi se mogla do večeri pretvoriti u susnježicu. Dan kasnije temperature još padaju, do maksimalnih devet, a u utorak će jutarnje biti tek tri stupnja iznad nule.  

Na mjernoj postaji na Zavižanu također bi u nedjelju poslijepodne uz kišu moglo biti snijega. 

Na jugu ipak malo toplije. Iako nedjelja i tamo nosi pogoršanje, temperature će već u ponedjeljak poslijepodne skočiti na 21 stupanj. No utorak opet promjenjivije, sa maksimalcem od 16 stupnjeva.   

I prema vremenskoj prognozi norveške stranice Yr.no, ulazimo u pravu jesen. Njihova predviđanja još su dugoročnija, sežu do petka, 20. listopada. Idući tjedan dnevne temperature u Zagrebu neće prelaziti 13 stupnjeva. Oni previđaju obilje snijega za nedjelju poslijepodne. 

Komentara 12

V0
Vlaskoulicanec4.0
16:53 11.10.2023.

Evo još jednog dokaza nadolazeće klimatske katastrofe: temperature sredinom listopada su oko 15 stupnjeva!!! A tek katastrofe kada u prosincu i siječnju padne snijeg! Nema nam spasa!

Avatar Stradun
Stradun
11:51 11.10.2023.

"Evo kad bi moglo zasniježiti: Slijedi nam drastična promjena vremena"...Ja sam spravio skije za slalom po Stradunu...

BE
Beyonder
15:27 11.10.2023.

Dramatično, kataklizma, apokalipsa.... Na prvi mraz će padati u nesvijest, škole se zatvarati, dalmacija odsječena od svijeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije