Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željeznička nesreća

Drama u Njemačkoj: ICE se zabio u regionalni vlak, putnici u šoku

policija Njemačka
Reuters/PIXSELL/Ilustracija
16.11.2023.
u 07:49

ICE je vozio smanjenom brzinom od 80 kilometara na sat. Strojovođa je uspio brzo zakočiti, a zatim se sudario s praznim regionalnim vlakom pri brzini od 50 km/h. U ICE-u je bilo 550 putnika

Nekoliko sati prije početka velikog štrajka Njemačke željeznice u srijedu u poslijepodnevnim satima u blizini željezničke postaje u Lauenbrücku u Donjoj Saskoj sudarila su se dva vlaka, odnosno ICE se zabio u regionalni vlak. Prema policijskom priopćenju, potonji je bio u području skretnice u blizini željezničke stanice Lauenbrück kada se nesreća dogodila.

ICE je vozio smanjenom brzinom od 80 kilometara na sat. Strojovođa je uspio brzo zakočiti, a zatim se sudario s praznim regionalnim vlakom pri brzini od 50 km/h. U ICE-u je bilo 550 putnika, javlja Fenix Magazin.

VEZANI ČLANCI:

– Nitko nije ozlijeđen, ali su doživjeli šok. ICE je evakuiran i putnici su hodali oko 400 metara do željezničke postaje Lauenbrück – priopćila je policija.

Željeznička pruga nekoliko sati je bila potpuno zatvorena. Regionalni željeznički operater Metronom uspostavio je zamjenski autobusni prijevoz za svoje putnike, kao i hotelski vlak za one koji čekaju na stanici Tostedt, objavila je tvrtka u srijedu navečer.

Istraga o uzroku nesreće je u tijeku.

Video: Aktiviralo se klizište na Jakuševcu

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:31 16.11.2023.

Toga ima samo unas u Nemačka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije