Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTALI LET

Talijan i Austrijanac nisu bili u avionu, nego netko s njihovim ukradenim putovnicama!

zrakoplov,Peking
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/12
08.03.2014.
u 20:30

Američka mornarica poslala je ratni brod i avion za nadzor kako bi pomogli u potrazi za nestalim avionom

20.25 Malezijski premijer Najib Razak izjavio je da je 15 zrakoplova, te 9 brodova tragalo za nestalnim zrakoplovom. No, zasad nisu uočeni dijelovi zrakoplova za kojeg se sumnja da se srušio u more. Kako je na mjestu potrage već kasna noć privremeno je prekinuta potraga avionima, ali brodovi nastavljaju pretraživati šire područje uz obalu Vijetnama.

20.20 Talijanska je vlada potvrdila da je Luigi Maraldi talijanski državljanin koji živi u Phuketu, te da je nedavno dobio novu putovnicu (starija je bila ukradena), te da nije bilo na letu MH370

18:52 Podaci s radara koji su objavljeni na zrakoplovnim web stranicama sugeriraju da se zrakoplov počeo naglo i strmo spuštati prije nego što je izgubljen kontakt. Nije bilo nikakvih naznaka da su piloti poslali signal za pomoć. Zrakoplov je posljednji puta viđen na oko pola puta između Kuala Lumpura i Ho Chi Minha.

18:33 Američka mornarica poslala je ratni brod i avion za nadzor kako bi pomogli u potrazi za nestalim avionom kompanije Malaysia Airlines, objavljeno je na Twitteru.

18.11 Glasnogovornik austrijske vlade potvrdio je da njihov državljanin nije bio na letu malezijskog zrakoplova, te da mu je putovnica ukradena 2012. na Tajlandu

17.45 Američka TV mreža NBC objavila je izjave američkih dužnosnika koji tvrde da zbog ukradenih putovnica na letu koji je nestao sumnjaju u terorizam

17.25 Najnoviji izvještaji govore kako jedan Austrijanac, te jedan talijanski državljani s popisa putnika zapravo nisu bili u avionu, nego da su njihove putovnice ukradene prije nekoliko godina na Tajlandu

14.15 Vijetnamsko vojno zrakoplovstvo tvrdi da su u moru uočili dvije naftne mrlje većine oko 15-ak kilometara koje bi mogle potjecati od nestalog zrakoplova.

14.00 Malezijsko ministarstvo obrane još uvijek tvrdi da nema nikakvih podataka o pronalsku olupine, javlja CNN.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa Boeing B777-200 koji je prevozio 227 putnika i 12 članova posade nestao je na putu iz Kuala Lumpura do Pekinga.

Boeing je nestao s radara u 19.40 sati u petak ( po lokalnom vremenu u 2.40 sati u subotu). Avion je poletio iz Kuala Lumpura u  00.41 sat po lokalnom vremenu, a u Peking je trebao sletjeti u 6.30 sati. Vijetnamska mornarica tvrdi da se zrakoplov srušio u more te da je zadnji kontakt uspostavio dok je letio iznad otoka Phu Quoc, 120 nautičkih milja istočno od malezijskog mjesta Khota Baru.

Kineske i malezijske vlasti poslale su nekoliko brodova i helikoptere u potragu. Kasnije im se priključilo i 15 zrakoplova.

Kompanija Malaysia Airlines objavila je listu svih putnika. U zrakoplovu su putovala 152 Kineza, 38 Malezijaca, 12 Indonežana, sedam Australaca po tri Amerikanca i Francuza, po dvoje Novozelanđana, Kanađana te po jedan državljanin Tajvana, Australije, Italije i Nizozemske. Kontaktirala je oko 80 posto članova rodbine putnika, a u Pekingu su se okupili rođaci 154 kineska državljana koji su bili na letu. Čekaju vijesti o najbližima i ljutito optužuju kompaniju da ih drži u neizvjesnosti štuprom objavom o nestanku aviona.

Ako se ispostavi da se letjelica srušila u more te da su svi putnici poginuli, bio bi to najsmrtonosniji zrakoplovni incident od studenog 2001. kada je u padu American Airlines Airbusa A300 u Belle Harboru u Queensu poginulo 265 osoba.

>>Samo jedan od 78 putnika preživio pad zrakoplova u Alžiru
 

Komentara 42

JH
Jasna Horvat
10:25 08.03.2014.

nisu mi jasne ove fotke koje u zadnje vrijeme objavljujete, ovo sa twitera. to znači da "novinar" ima upljen twitter, a u drugom prozoru google prevoditelj i piše za novine? oprostite ali to može i dijete u sedmom razredu. Zaa to ne treba ić u škole. kada Mirando i društvo to prokuže, odma će napraviti zakon, po kojem oni mogu radit za 900 kuna mjesečno.

Avatar _Hedon_
_Hedon_
15:05 08.03.2014.

Ovi u Vijetnamu imaju avione koji voze 250 putnika, kad avion padne onda pošalju helikoptere, nekoliko brodova i 15 aviona u potragu... ne daj bože da naš avion koji vozi 20 ljudi padne, s čim bi ga mi tražili, pa mi smo selo za Vijetnam a ja sam mislio da je Vijetnam selo za nas... mi niti imamo brodove ni avione ni helikoptere, ma nemamo mi niti imamo za avionsku kartu... bože dragi u kojoj selendri ja to živim.

KO
Kora
10:19 08.03.2014.

Tragedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije