Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI FOTOGRAFIJE

Drama na Velebitu: Helikopterom spašavali ozlijeđenu penjačicu!

Akcija spašavanja
Foto: HGSS
1/4
04.10.2018.
u 14:11

Istodobno je pozvan helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja kako bi akciju spašavanja izveli do mraka jer bi se u protivnom spašavanje proteglo dugo u noć.

HGSS je prošli četvrtak primio dojavu o padu penjačice u zapadnom dijelu Anića kuka koja je zadobila bolne ozljede prsnog koša.

– Unesrećena se nalazila stotinjak metara od vrha stijene u smjeru L'anno delle Lumache. Odmah po dojavi deset spašavatelja Stanice Zadar upućuje se zemaljskim putem na mjesto nesreće. Istodobno je pozvan helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja kako bi akciju spašavanja izveli do mraka jer bi se u protivnom spašavanje proteglo dugo u noć – objavio je GSS.

Ekipa letača spašavatelja poletjela je iz Splita. Pri dolasku se iz helikoptera do unesrećene spustila liječnica HGSS-a i već za 15 minuta unesrećena je u podvjesu helikoptera prevezena do helidroma u Starigrad Paklenici nakon čega je prebačena u helikopter. Na aerodromu u Zadru predana je timu hitne medicinske pomoći. 

– Akcije spašavanja iz stijene izuzetno su rizične i opasne, a posebno one kod kojih se upotrebljavaju helikopteri. Ovakve akcije iziskuju vrhunsko umijeće posade helikoptera kao i letača spašavatelja koji su i ovu akciju izveli rutinski iako su elise helikoptera povremeno bile dosta blizu stijene. Akcija je završena u 18.30 povratkom spašavatelja u bazu – objavio je GSS.

Pogledajte video: Akcija spašavanja HGSS-a

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
15:05 04.10.2018.

Jel bila u japankama?

DU
Deleted user
14:23 04.10.2018.

Kad je to bilo, prošli četvrtak jer danas još nije 18:30.

OB
ObrenM
16:11 04.10.2018.

Tko je ona ili Zna se ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije