Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dragovoljci objavili rat PTSP-u

07.12.2008.
u 15:07

Danas je u planinarskom domu Kamenitovac u Maglenči bjelovarska UHDDR-a osnovala Planinarsku sekciju. Događaju je nazočilo 9 članova Udruge i to: Bakšaj, Gustović, Zlomislić, Vranjić, Majcen, Sabljić, Šantalab i braća Rašan. U uvodnom govoru tajnik UHDDR-a Nenad Šantalab koji je i inicirao ovaj događaj istaknuo je :

- Promatrajući svoje prijatelje kako besciljno lutaju ulicama našeg grada, promatrajući nas zarobljenike gradskih zidova i labirinata, zarobljenike našeg društva i zarobljenike naših duša, rodila mi se tada nova ideja, ideja spajanja naših duša i prirode.

Kada je iz ureda izašao naš stari član Đuro Gustović, branitelj dragovoljac Domovinskog rata i iskusni planinar, rodila mi se ideja spajanja duša naših suboraca s prirodom. O toj temi nisam do tada znao ništa pa sam istražio i došao do zaključka da ova ideja ima podosta primjera u praksi, a i znanstveno je utemeljena.

Znao sam da ne mogu promašiti i rodilo se ovo, naš prvi planinarski izlet. U razgovoru s članovima zaključio sam da postoji interesna skupina i kao bujica nezaustavljivo je rođena ideja osnivanja Planinarske sekcije UHDDR Bjelovar.

Tako je našim prvim druženjem u prirodi osnovana sekcija koja bez pomoći prijatelja iz Hrvatskog planinarskog društva Kamenitovac nebi mogla početi s radom jer su isti pomogli i dali vjetar u leđa braniteljima u njihovom nastojanju da se izvuku iz gradske sredine i okrenu se prirodi i njenim ljepotama. Uskoro planiraju i to za 20.12. put na legendarne Fokine staze u Pakrac.

Planinarska sekcija si je za ciljeve postavila:
1. Članovima UHDDR-a i članovima njihovih obitelji omogućiti uspostavljanje tjelesne i duševne ravnoteže narušene ratnom traumom i ozljedama, depresijom ili drugim oboljenjima.
2. Članovima UHDDR-a i članovima njihovih obitelji pružiti duhovnu i tjelesnu rekreaciju i relaksaciju pozitivnim djelovanjem na socijalnu stranu života stjecanjem novih poznanstava i sklapanjem prijateljstava.
3. Preventivno djelovati protiv tipičnih bolesti društva u kojem živimo kao što su depresije i neuroze nastale kao posljedica životnih uvjeta i rata.
4. Ostvarivati raznolike aktivnosti obzirom na sposobnosti, mogućnosti i sklonosti članova sekcije te poticati etičke vrednote u cilju podizanja samopouzdanja osvajanjem i prodiranjem u nepoznata područja prirode.
5. Obogaćivanje članova sekcije ljubavlju prema prirodnim ljepotama neposrednim kontaktom s prirodom te poticati pozitivan stav članova i njihovih obitelji za zaštitom prirode i čovjekove okoline.

http://bjelovar-cro.blogspot.com/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije