Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Janaf

Draganu Kovačeviću ukinut istražni zatvor, Barišić dao ostavku

Dražen Barišić, Dragan Kovačević i Vinko Grgić
Foto: PIXSELL
1/3
15.12.2020.
u 13:56

U međuvremenu ostavku je dao Dražen Barišić pa će i za njega USKOK traži ukidanje istražnog zatvora, dok će za Peteka tražiti produljenje, o čemu će se odlučivati na ročištu u četvrtak

Dragan Kovačević danas će nakon tri mjeseca izaći iz istražnog zatvora koji mu je bio određen tijekom afere Janaf. Ukidanje istražnog zatvora tražio je USKOK jer su u odnosu na Kovačevića ispitani svi predloženi svjedoci. A kako je Kovačeviću istražni zatvor bio određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, prestale su zakonske osnove za njegov boravak iz rešetaka, pa će se u nastavku postupka braniti sa slobode.

Njegovim stopama vjerojatno će i Vinko Grgić, SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške, kojem je istražni zatvor određen i zbog opasnosti  od ponavljanja djela. Kako je Grgić podnio ostavku na funkciju gradonačelnika, očekuje se da će USKOK tražiti i da se  njemu ukine istražni zatvor, o čemu će se odlučivati sutra.

Video: Trgovina grobovima na Mirogoju: Glavni osumnjičeni u aferi Janaf sebi je preko veze osigurao mjesto u Aleji zaslužnih građana!

U međuvremenu ostavku je dao Dražen Barišić pa će i za njega USKOK traži ukidanje istražnog zatvora, dok će za Peteka tražiti produljenje, o čemu će se odlučivati na ročištu u četvrtak.

Kovačević i ostali uhićeni su u listopadu, a USKOK Kovačevića sumnjiči da je od Peteka primio 1,9 milijuna kuna mita kako  bi Petekova tvrtka dobila 40 milijuna kuna vrijedne poslove s Janafom.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar sadmitrebato
sadmitrebato
14:18 15.12.2020.

ma puštaj sve na slobodu, ukidaj uskok i državno odvjetništo, lopovi imaju hrvatsku i to je to...

VL
_________
14:41 15.12.2020.

Pa da, za Božić on fino na slobodu, a pošten narod čekaju propusnice i zabrana kretanja?

IC
ICCO
14:55 15.12.2020.

Zbogom pameti, zdravom razumu i svemu. Tko krade i naročito tko jako puno krade, nema zime , nema brige. Odguliš max istražni zatvor i to je to. Uz superstar odvjetnike neće te ćuza više vidjeti. Ekipa sad može pakirati božićne poklone u miru i "pospremiti stvari stvari u podrumu. U potpunom miru i božićnom duhu."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije