Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori 2024.

Milanović iznenadio i SDP-ovce? Doznajemo tko će biti na čelu izbornih jedinica

Zagreb: Peđa Grbin održao izvanrednu konferenciju za medije, pridružio mu se i predsjednik Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
15.03.2024.
u 20:00

Na vodstvu se danas na sjednici razgovaralo tko bi SDP-u mogao donijeti više- Radnička fronta ili Fokus. No konačna odluka nije donesena

Odluka Zorana Milanovića da kao predsjednik države ide i na parlamentarne izbore na SDP-ovoj listi zatekla je i članove vodstva te stanke. Nikada se njegovo sudjelovanje, neslužbeno se čuje, nije ranije spominjalo kao opcija u stranačkom vodstvu. No unatoč toj činjenici kao i činjenici da Grbina na sjednici nitko nije pitao kako je do ovakvog obrata došlo i kada se počeo pripremati na sjednici vodstva svejedno je vladala euforija zbog Milanovićeve odluke.

Predsjedništvo SDP-a na sjednici je odredilo i tko će nositi listi za nadolazeće izbore i sutra bi popis trebao biti potvrđen i na sjednici Glavnog odbora kao i stranački program koji je gotov. Prvi u prvoj izbornoj jedinici bit će Zoran Milanović što znači da će moći direktno odmjeriti snage s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Prvi na listi u drugoj izbornoj jedinici je Boris Lalovac, bivši ministar financija, prvi u trećoj je potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić, dok je prvi u četvrtoj Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice. Listu u petoj jedinici predvodi europarlamentarac Fred Matić, u šestoj član vodstva SDP-a Mihael Zmajlović, a u sedmoj sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Lider SDP-a Peđa Grbin bit će prvi u osmoj izbornoj jedinici dok će devetu prevoditi potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac. U desetoj jedinici prvi će biti potpredsjednik stranke Ranko Ostojić.

Peđa Grbin objasnio je članovima vodstva kako će nastaviti dalje pregovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima. Na vodstvu se danas na sjednici razgovaralo tko bi SDP-u mogao donijeti više- Radnička fronta ili Fokus. No konačna odluka nije donesena. Tko će činiti SDP-ovu koaliciju trebalo bi biti poznato do iduće subote kada bi se opet trebao sastati Glavni odbor stranke, a Grbin je najavio i dvije sjednice vodstva stranke prije te sjednice idući tjedan.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Trenutak u kojem je Milanović potpuno šokirao zemlju

Zagreb: Peđa Grbin održao izvanrednu konferenciju za medije, pridružio mu se i predsjednik Milanović
1/15

Komentara 16

SA
Satnik1111
20:48 15.03.2024.

Da je napravljena lustracija, ovi jugoslaveni nebi mogli ni prismrditi blizu izbora.

SE
Serđo23
21:41 15.03.2024.

A šta će jadni Uzbekistanci i Nepalci nakon izbora !? Baš im se Lijepa Naša zasviđala ! Morat će dalje prema EU potražit posao , ali zaobilazeći RH !

O2
Ožujak.2023
22:05 15.03.2024.

Milanović je definitivno: - hrvatski političar s najboljim smislom za humor. Dan cirkusa, pa čovjek je faca koji je dobro ispekao onu"kad si u Rimu, ponašaj se...."; - jedini lider kojeg Hr trenutno ima. Idući izbori za Hr znače primjenu. Bogu hvala više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije