Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO BALKANSKOM RUTOM

VIDEO 'Došlo je vaše vrijeme': Objavljena snimka na kojoj je Afganistanac (17) najavio napad u Njemačkoj

Muhammad Riyad
Foto: Screenshot Youtube
19.07.2016.
u 17:35

U njegovoj sobi, osim ručno izrađene zastave ISIL-a, pronađeno je i oproštajno pismo ocu

– Ja sam vojnik kalifata i izvest ću mučenički napad u Njemačkoj. Došlo je vaše vrijeme – kazao je u videozapisu, koji je objavila teroristička organizacija Islamska država, 17-godišnji Afganistanac, Muhammad Riyad, držeći nož u ruci, koji je u ponedjeljak navečer nožem i sjekirom napao putnike u lokalnom vlaku u Bavarskoj osvećujući se tako zemlji koja je u koaliciji te sudjeluje u napadima na borce ISIL-a u Siriji i Iraku.

– Iako je ISIL osnovan u Siriji, Iraku, Libiji i Jemenu, vojnici kalifata doći će k vama. Oni će vas zaklati u vašim matičnim zemljama i u vašim kućama – poručio je Muhammad Riyad prijeteći: „Sjekire ćemo pretvoriti u bombe i neće biti pošteđeni ni demokratski izabrani predstavnici parlamenta. Da znate da je Islamska država moćna i svugdje će vas dostići. Zaboravit ćete spektakularne napade u Francuskoj jer ja ću se boriti dok sam živ. Ubijat ću ovim nožem, a vaše vratove rezati sjekirama".  

Obratio se i vođi terorističke organizacije Islamske države, Abu Bakr al-Baghdadiju, riječima: – Prisežem na vjernost. Ako ne mogu biti na dužnosti u Siriji ili negdje drugdje u zemlji kalifata, ubijat ću nevjernike u njihovim matičnim zemljama.

Afganistanac Muhammad Riyad, koji je u Njemačku došao prije dvije godine kao izbjeglica bez roditelja te ga je prije dva tjedna udomila njemačka obitelj, imao je odobren privremeni boravak na dvije godine u Njemačkoj gdje je došao s izbjeglicama tzv. balkanskom rutom. U njegovoj sobi, osim ručno izrađene zastave ISIL-a, pronađeno je i oproštajno pismo ocu.

Komentara 37

EN
enigma898
18:04 19.07.2016.

Koje zlo u samom pogledu, ovakvih je samo kroz Hrvatsku prošlo nekoliko tisuća, iste face, isti pogledi... a pitanje svih pitanja je do kada će se ovo tolerirati i tko je mladom Muhammadu i tisućama njemu sličnih financirao ne baš jeftin put preko pola svijeta.

DU
Deleted user
18:06 19.07.2016.

Laž i podvaljivana snimka ! Meni je osobno Vesna Pusic rekla da teroristi putuju avionom i to bussines klasom

Avatar NikadRobom
NikadRobom
18:24 19.07.2016.

Welcome refugees...Eto Vam ih sada.Koliko jos moramo onih lijepih primjeraka iz Eritreje udomiti,dati im stanove i svu potrebnu pomoc dok nasi ljudi spavaju pod vedrim nebom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije