Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neviđeno

Došao glasovati okovan lancem s teškom željeznom kuglom

Mile Bićanić
Braniteljski portal
19.05.2013.
u 20:39

Ovo je performans zarobljenosti u sustavu s posljedicom ropstva i dužničke situacije u kojoj su se mnogi poduzetnici i ostali građani našli, rekao je Bićanić

Hrvatski branitelj Mile Bićanić,57-godišnji poznati kninski poduzetnik i uredni porezni obveznik koji svake godine državni proračun puni sa oko 400 tisuća kuna poreza i ostalih davanja, tijekom glasovanja u Kninu na svome biračkom mjestu došao je okovan debelim lancima i teškom željeznom kuglom, javlja Braniteljski portal.

Svoj jedinstveni performans objasnio je motivima zarobljenosti poduzetnika unutar dosadašnjeg tromog i prekompliciranog sustava koji prečesto ne ide na ruku malim i srednjim poduzetnicima.

- Zahvalan sam što se netko odazvao da me sasluša i fotografira jer sam predhodno na izborima za EU i danas zvao sve medije koji su me ignorirali -kazao je Bićanićdodavši da je ovo poruka svim dosadašnjim vladama i poglavito nižim strukturama koje sada biramo da se konačno sutra, kada budu izabrani, sjete ovih lanaca i loše poduzetničke klime. Oni moraju znati da bez nas koji radimo, otvaramo radna mjesta i uredno plaćamo porez nema napretka i blagostanja koje su nam do sada prodavali upakirana u krasna obećanja koja se poslije po pravilu odmah zaborave, rekao je Bićanić koji je danas uspješan poduzetnik bez poreznog duga i do sada od institucija koje prate poduzetnike nije dobio niti lipe.

- Osobno nisam u poslovnim problemima, ali ne želim zbog toga zabijati glavu u pijesak i biti oportunist ili sebičnjak jer svakog dana u Hrvatskoj propada desetine mojih kolega i stotine radnika koji završavaju na ulici. Ljudi se moraju probuditi iz ovog gospodarskog jada, nastavlja Bićanić.

-Ovo je performans zarobljenosti u sustavu s posljedicom ropstva i dužničke situacije u kojoj su se mnogi poduzetnici i ostali građani našli,  rekao je Bićanić još uvijek okovan u lance na kojima je visjela teška željezna kugla...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije