Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Beroš:

'Dosad sekvencionirani uzorci pokazuju da je kod 70 posto prisutna britanska varijanta'

Vili Beroš
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
25.03.2021.
u 13:01

Zbog rasta broj oboljelih bolnice su dobile upute o povećanju kapaciteta nužnih za liječenje bolesnika s Covid-19

Broj zaraženih koronavirusom i dalje raste, četvrti dan za redom broj hospitaliziranih veći je od 1000, a dosad sekvencionirani uzorci pokazuju da je kod 70 posto prisutna britanska varijanta virusa, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade. Beroš je naveo kako je dosad isporučeno 514.830 doza cjepiva, a do jučer je upotrijebljeno 413.465 doza te su cijepljene 333.122 osobe.

Prijavljeno je 2019 sumnji na nuspojave cjepiva. Zbog rasta broj oboljelih bolnice su dobile upute o povećanju kapaciteta nužnih za liječenje bolesnika s Covid-19. 

"Stopa potvrđenih slučajeva i dalje raste te se u odnosu na prošlotjedno izvješće radi o 28-postotnom povećanju. Bilježimo i pad prosječne dobi oboljelih sa 49,9 godina na 42,7 godina, što je dodatni poziv na oprez", rekao je Beroš. 

Nastavlja se rast broja pacijenta na bolničkom liječenju i respiratoru. S obzirom da se bliže uskrsni blagdani pozvao je građane na oprez i izbjegavanje većih druženja.

"Pozivam građane da pomognemo sebi samima i ostatku zajednice pridržavajući se epidemioloških mjera. Ako se uz nastavak cijepljenja pridržavamo mjera nošenja maski, fizičke distance i izbjegavanja grupiranja, to je dovoljna garancija za neširenje virusa", kaže Beroš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije