Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
registar branitelja

Dosad primljeno petnaestak tisuća prijava, svi se podaci sortiraju

'10.10.2012., Zagreb - U prostorijama kina Europa ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matic predstavio je prijedlog novog braniteljskog zakona.  Photo: Zarko Basic/ PIXSELL'
Žarko Bašić/Pixsell
07.01.2013.
u 17:44

Ministarstvu branitelja javljaju se i oni koji žele da u registru bude objavljen njihov ratni put

Petnaestak dana nakon objave Registra branitelja resorno ministarstvo dosad je primilo petnaestak tisuća prijava. Da interes branitelja ne jenjava, potvrdio je Bojan Glavašević, šef kabineta ministra.

– Iako u manjem obujmu nego prvih nekoliko dana, građani se javljaju konstantno. Meni osobno kroz ruke u kabinetu ministra svakoga dana prođe tridesetak prijava samo u pisanoj formi. Mnogi branitelji žele ispraviti podatke iz registra upozoravajući na netočnost ili pak prijavljuju one za koje misle da su nelegalnim načinom stjecali imovinsku korist lažno se predstavljajući braniteljima – tumači Glavašević.

Iako je velik dio posla odrađen, s obzirom na veliku količinu pristiglih prijava, pisama i e-mailova, sortiranje i obrada podataka još uvijek traju, nakon čega će se sve potencijalno sumnjive prijave tzv. lažnjaka odaslati na adresu Državnog odvjetništva.

Ministarstvu se u velikom broju obraćaju i branitelji koji u registru žele objaviti svoj ratni put – samo prvog dana nakon objave javilo ih se više od 2000 tražeći savjet kako to učiniti. Premda se to može i ovjerom potpisa kod javnog bilježnika, što se plaća, ministarstvo je braniteljima omogućilo i drugi, besplatan način da objave svoj ratni put. Dovoljno je, naime, otići u ured državne uprave u odjel za branitelje gdje mogu ovjeriti svoje potvrde i potom ih dostaviti u ministarstvo.

>> 500.000 ljudi otvorilo Registar u pola sata, stiglo i 10.000 prijava!

 

Komentara 12

DE
dejure
20:33 07.01.2013.

Samo vi branitelji ubjavite svoj ratni put - bit ćete "heroji" - jna - tužitelji iz srbiYU već trljaYU ruke...

KO
korisnik3
22:18 07.01.2013.

350.000 minus 15.000 = 335.000. kao sto mozemo vidjeti, "crvenima" matematika i nije jaca strana. zato su tako jako valjda skoncentrirani na: vjeronauk. :D

Avatar maximus69
maximus69
18:04 07.01.2013.

Jedna prijava je stigla i na ime Fred Matić. Valjda neki branitelji iz Vukovara znaju što ostali neznaju, ali se zasigurno ne slažu da ide vojni staž dok se skriva u podrumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije