Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HARALD KOPITZ

DORH optužio oca koji je ubio troje djece u Zagrebu. Prijeti mu 50 godina zatvora

Zagreb: Dovođenje Haralda Kopitza na ispitivanje u prostorije Državnog odvjetništva
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
23.02.2022.
u 14:33

Kopitz je krajem rujna u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, a zatim je pokušao ubiti i sebe.

DORH je podigao optužnicu protiv Haralda Kopitza koji je prošle godine ubio svoje troje djece u zagrebačkim Mlinovima. Prijeti mu 50 godina zatvora.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, 23. veljače 2022. podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Republike Austrije (1965.) zbog počinjena tri kaznena djela protiv života i tijela, odnosno tri teška ubojstva iz članka 111. točka 1. i 2. u vezi s člankom 51. Kaznenog zakona. 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Optužnicom se okrivljenika tereti da je 24. rujna 2021. oko 22:00 sata, u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svoje troje maloljetne djece (2013., 2013. i 2016.), s unaprijed stvorenom namjerom da djecu liši života, iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela na štetu djece.  Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku)", objavio je DORH.

Podsjetimo, Kopitz je krajem rujna u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, a zatim je pokušao ubiti i sebe. Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog osobito teških okolnosti djela za koja ga sumnjiče.

 

Komentara 5

Avatar gracanica
gracanica
15:55 23.02.2022.

Balkan...

Avatar anlaser
anlaser
16:17 23.02.2022.

"Prijeti mu 50. godina " ? Da se mene pita već bi počeo odbrojavati tih 50 bez mogućnosti izlaska ikada , bio zdrav ili lud , svejedno !

RA
radolizem
15:31 23.02.2022.

Treba platiti te psihijatre, psihologe, socijalne psihologe, stražare koji je ga slijedećih 40 godina liječiti i čuvati. Treba plati plin, lijekove, struju, a sve će to platiti ovaj napaćeni hrvatski porezni obveznik. najteže je njegovoj bivšoj ženi jer je, da bi njoj nanio bol, ubio njihovo troje djece. To se zove psihopatija. Najgori oblik psihopatije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije