Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podmićivanje suca?

DORH od Sabora traži skidanje imuniteta Ivanu Drmiću

Drmić
Davor Javorović/Pixsell
16.06.2011.
u 17:29

Saborskog zastupnika HDSSB-a navodno se sumnjiči za sudjelovanje u pokušaju podmićivanja suca Vrhovnog suda u slučaju Glavaš

Državno odvjetništvo uputilo je predsjedniku Sabora Luki Bebiću zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta HDSSB-ovom Ivanu Drmiću. Zahtjev će nakon urudžbiranja biti proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, koje će najvjerojatnije hitno sazvati sjednicu i postupiti kao i uvijek do sada kada stigne zahtjev od DORH-a - Saboru predložiti skidanje imuniteta.

Zanimljivo je da je zahtjev za skidanjem imuniteta zbog pokretanja kaznenog postupka, ali u Saboru zbog oznake "ograničeno" nisu mogli otkriti ime, no neslužbeno se doznaje kako je riječ o Drmiću, koji je, inače, i sam član MIP-a. Predsjednik povjerenstva Damir Sesvečan potvrdio je kako čeka zahtjev DORH-a te je najavio sjednicu MIP-a za petak ujutro.

Drmić je od lani, kako su mediji već pisali, zajedno s još pet osoba pod istragom zbog sumnje u udruživanje za počinjenje kaznenog djela te lažnog prijavljivanja kaznenog djela koje je vezano uz presudu protiv Branimira Glavaša. Njega, direktora Osijek-Koteksa Dragu Tadića, njegovu suprugu Božicu, splitskog poduzetnika Srećka Jurišića i urednicu Glasa Slavonije Sanju Marketić sumnjiči se za pokušaj podmićivanja suca Vrhovnog suda kako bi se osigurala manja kazna ili oslobađajuća presuda za Glavaša.

Saborskog zastupnika HDSSB-a također se sumnjiči da je, zajedno sa Sanjom Marketić, lažno prijavio policiji prijevaru s novcem koji su prikupljali za Glavaševo oslobađanje.

Ključne riječi

Komentara 42

KU
kumajela
21:21 16.06.2011.

U subotu idemo svi paradirati! Ponosno. NEKA VIDE GNJIDE da nas ima! - Lijepi pozdrav Prasećoj gripici i drugim mojim prijateljima! -

BE
beravi
17:37 16.06.2011.

kakav predsjednik, takva i stranka...

DU
Deleted user
18:21 16.06.2011.

ljepa nam je drzava koju vode kriminalci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije