Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DORH odgovara:

'Ništa o nađenom oružju nismo zataškali, svi izvidi su tajni'

Anđelko Stričak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.04.2016.
u 21:21

HDZ-ov zastupnik Anđelko Stričak prozvao je Državno odvjetništvo da zataškava slučaj iz siječnja prošle godine u kojem je nađena veća količina oružja

Državno odvjetništvo odbacilo je optužbe o zataškavanju nestanka oružja o kojem je govorio saborski zastupnik i šef HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak. Početkom siječnja prošle godine policija je u jednom osobnom automobilu pronašla 25 komada vatrenog oružja, a Stričak je potom, na temelju neslužbenih informacija, postavio pitanje pokušava li se to zataškati da je iz policijskih skladišta nestalo više od stotinu komada automatskih pušaka i pištolja.

– Dakle, ja ništa ne tvrdim, nego samo koristim legalno pravo da postavim pitanje. MUP je odgovorio da su u tijeku izvidi, no do dandanas nije objavljeno otkuda to oružje. Zakazao je cijeli sustav, od policije do sigurnosno-obavještajnih službi. Zato se i događa da policiji nestaju zlato, euri i oružje – kazao nam je danas Stričak.

U utorak se oglasio i DORH, koji je Stričak također prozvao smatrajući da zataškava taj slučaj.

– Županijsko državno odvjetništvo i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu poduzeli su, u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, niz radnji, među njima i opsežno istraživanje usmjereno na utvrđivanje porijekla oružja – ističu u DORH-u i dodaju da je postupanje tijekom izvida tajno i o njemu se ne izvještava javnost kako se ne bi ugrozili interesi postupka. Stričaka podsjećaju da je zabranjen svaki oblik utjecaja i prisile prema državnim odvjetnicima, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela za koja se progoni po službenoj dužnosti.

>> Provala u središte zagrebačke policije otvorila niz pitanja: Kako i gdje se deponira corpora?

>> Lopovi iz ureda policijskog načelnika u Heinzelovoj ukrali 280.000 eura i dva kg zlata

Komentara 1

Avatar croatxl
croatxl
03:24 07.04.2016.

Prava lopovska drzava,a tako je uzorani premijer brizno uredio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije