Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno iznenađenje

Donirao spermu pa mora plaćati alimentaciju?

laboratorij
Boris Ščitar/PIXSELL
03.01.2013.
u 20:16

Iako je zatražio pismenu potvrdu da ga neće pravno smatrati ocem djeteta niti da će imati ikakva potraživanja od njega, u listopadu prošle godine dobio je zahtjev za plaćanje alimentacije

Kada je prije tri godine donio spermu dvjema ženama, William Marott nemalo se iznenadio kada je od države Kanzas dobio poziv za plaćanje alimentacije, ali i troškove poroda koji su iznosili šest tisuća dolara.

Iako je zatražio od Jennifer Schreiner i Angele Bauer pismenu potvrdu da ga neće pravno smatrati ocem djeteta niti da će imati ikakva potraživanja od njega, u listopadu prošle godine dobio je zahtjev za plaćanje alimentacije jer su majke trogodišnje djevojčice zapale u financijske probleme, javlja Reuters.

Ovaj se zahtjev temelji na zakonu prema kojem donatori sperme donaciju moraju obaviti posredovanjem licenciranog liječnika, što u ovoj situaciji nije bio slučaj. Ove dvije žene, koje su u lezbijskoj vezi, donora su našli putem oglasnika, a William im je samo predao posudicu sa spermom i nije htio uzeti 50 dolara naknade koje su žene nudile za nju.

- Ovo je primjer da se dobro dobrim ne vraća, zaključio je William Marott, koji će 8. siječnja na saslušanju zatražiti od suda da odbaci zahtjev za alimentacijom, a podržavaju ga i iz Državnog centra za lezbijska prava.

Komentara 3

BR
brankomat61
21:08 03.01.2013.

mora plaćati a nije čak ni prčio

JA
jamanuša
21:00 03.01.2013.

to je ona Splitska izreka " učini dobro izdi govno "

DU
Deleted user
21:32 03.01.2013.

eto vidite kako je nužno da se predaje zdravstveni odgoj s osnovama pederluka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije