Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO IZ FILMOVA
Povratak na članak

Don Fanucci 10-ak godina uzimao harač od ugostitelja s Hvara

Don Fanucci žrtvi je prijetio da će je prijaviti zbog buke pa je godinama dobivao novac da to ne učini

Komentari 9

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:01 21.08.2012.

A kaj kada u budućnosti više ne bude ucjenjivao....već prijavi ugostitelja radi buke ? Tko će onda dobiti kovertu ?

VL
VI
VisAVis2
18:08 21.08.2012.

Dakle stvar je potpuno jasna. Ugostiteljski objekt je pravio nedopuštenu buku, pa je radi toga ugostitelj plaćao naknadu susjedu. Znam za slučaj kada su susjedi prisilili ugostitelja da iznajmi cijelu sezonu njihove apartmane, jer su (osnovano i s razlogom) tvrdili kako ih ne mogu iznajmiti turistima zbog dugotrajne buke (lokal radi cijelu noć iako bi trebao biti zatvoren oko 22-23 h naveće) koja se iz istog lokala širi. Nije mi jasno zbog čega bi bio kriminal ako se stranke dogovore, po principu "koliko para toliko muzike". Ovdje bi se moglo govoriti o mogućoj utaji poreza, ali i to nije baš osnovano, jer ugostitelj plaća povećani porez zbog toga što mu je susjed omogućio duže radno vrijeme (i larmanje)...!

VL
Avatar Jana
Jana
18:35 21.08.2012.

Čovjek ne spava čitavo ljeto dok drugi dobro zarađuje. 1000 eura nije puno za gazdu. Kurbin sin ga jesada prijavio kada je sezona pri kraju pa mu nije niti briga da mora prije zatvoriti.

VL
ZA
zagrebHR
18:41 21.08.2012.

ovo nije baš jasan slučaj jer ako je on samostalno iznuđivao tog ugostitelja zbog nekih njihovim međusobnih odnosa onda je on sitna riba, ali ako je reketirao jer je povezan sa državnim organima onda je to skandal jer je sve zataškano i prikazano kao međusobni odnos njih dvojice i onda državni organi progona štite druge državne organe, iz ovog nije jasno o čemu se tu točno radi

VL
Avatar priljepak
priljepak
06:30 22.08.2012.

eklatantan primjer djelovanja sicilijanske mafije. Jest da je ponešto vremešan ali mafijozo u ozbiljnim godinama ubire sve dok ne oprdekne, a to žrtva trpi godinama (pa i stoljećima), Zato oprez s penzižima i sličnom ekipom. Što stariji to opasniji.

VL
Avatar ludi kekec
ludi kekec
08:45 22.08.2012.

"...nakon čega ga je Općinsko državno odvjetništvo u suradnji s policijom u ponedjeljak u spektakularnoj akciji uhitilo na djelu. " SPEKTAKULARNA akcija hvatanja jednog UMIROVLENIKA??? veliki BRAVO za hrabru policiju!!!

VL
BR
brankomat61
09:48 22.08.2012.

mogu li ja prijaviti svog don Fanuccija ? ne dolazi mi osobno nego se pojavljuje u mjesečnim računima : za vodu - 30 kuna , za struju - 20 kuna , za plin - 20 kuna . HT --ov se je upristojio pa za fiksnu naknadu dobijem barem nešto razgovora pod račun.No bojim se , pošto imam pogled na autocestu a ne koristim je , da će mi HAC početi slati račune s paušalom

VL
MO
modovisisajteMaraschino
11:16 22.08.2012.

slijedeća vijest će biti kako naša policija uspješno razbila lanac krijumčarenja droge u umirovljeničkom domu gdje je djedica od 80 godina dilao voltarene...

VL
MA
markomarko
15:49 22.08.2012.

Admin se boji imati istinu na portalu? **************************************** A zanimljivo da nigdje ne piše koji je to kafić reketario i kako se hvarska mafija koja drži većinu kafića u gradu i plaća mito gradonačelniku (koji je na kokainu) - penzioneru podmeće da plaća reket? Ovo je tipična mafijaška podmetaljka gdje su čovjeka (koji im godinama radi probleme jer mu u kući nelegalno posluju i ne žele izaći iz prostora u njegovom vlasništvu) navukli sa pajdašima kako bi ga diskreditirali ili spriječili da se pojavljuje na sudskom procesu koji vodi oko vlasništva. Cijeli Hvar ionako zna istinu, a istina je bitno drugačija - to je vjerojatno ustanovljeno i u tužiteljstvu pa je pušten.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.