Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLATKI BIZNIS Anđelka Maglić cijeli se život brinula o obitelji, a onda dobila ideju

Domaćica otvorila tvornicu kolača

hrv_kolaci_tx.jpg
import
08.11.2007.
u 20:15

U Svetoj Nedelji početkom sljedećeg tjedna otvorit će se prva tvornica domaćih kolača nazvana  Mašini kolači. Vlasnica i domaćica Anđelka Maglić nazvala ju je po svojoj majci i unučici Maši, a peći će polumjesece, štangice od oraha, reform kocke, medenjake, padobrance, išler krafne. Nije to sve, kaže Anđelka, jer će u početku peći 20 vrsta sitnih kolača i 36 vrsta torti. Šarolika ponuda slastica odlično je pogođena u  predblagdansko vrijeme koje nam dolazi.

Kraljevski kolači
Obožavam jesti kolače. Skupila sam stotine odličnih recepata. Većinu sam pronašla u knjizi s receptima s Bečkog dvora, staroj 160 godina. Osim kraljevskih kolača, pečemo i gobeljske te cotanske kranslice, specifične za Nikince iz kojih potječem i u kojima sam provela većinu života  kaže vlasnica.

Na ideju o prvoj domaćoj tvornici kolača došli su Anđelka i njezin muž Nikola.  Anđelka se cijeli život brinula o obitelji i bila odlična domaćica. Tvornicu kolača otvaraju nakon što je Nikola umro. Sin Tomislav velika je podrška majci koja želi njegovati uspomenu na muža i ostvariti njihov zajednički san.

Maglići su poznati i vrijedni obrtnici, vlasnici tvrtke Kliše kop, koju je za života podigao Nikola. Kapital koji su stvorili odlučili su uložiti u novi posao jer sladokusaca je u Hrvatskoj puno, pa zašto im ne pružiti užitak, kaže Anđelka. Torte koje nude posebna su priča jer većinu njih Anđelka nije pronašla u ponudi zagrebačkih slastičarnica.   Moka torta, ruska saftna salata torta, španjolski vjetar, torta Katarina, sve sam njih kušala u pedesetak godina. Mlađe generacije uopće ne poznaju neke od njih, a najljepše od svega jest to što će svaka torta imati poseban ukras jer tako kažu stari recepti  objašnjava Anđelka.

Recepti će ostati tajna, kaže nam ona, no otkriva da će većinu njih krasiti orasi, bademi i lješnjaci. Svi će se kolači ručno izrađivati, a brašna će, kaže, biti najmanje. Peći će i voćne torte od naranče, jagoda i ananasa.

Sladokusci neka se ne brinu jer će pripremati schwarzwaldicu i zahericu, s domaćim pekmezom i višnjama iz Anđelkina vrta u Svetoj Nedelji.  
Bez ove dvije legendarne torte tvornica kolača bila bi nezamisliva, kaže domaćica.

Halo, dostava
Ono po čemu se njihova ponuda razlikuje jest da će u sklopu tvornice imati i maloprodaju. Prostor će biti uređen stilskim namještajem, a sladokusci će svoje kolače moći naručiti telefonom.

Slastice ćemo dostavljati u krugu od 20 kilometara, a najmanja će narudžba biti stotinu kuna  objašnjava Anđelka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije