Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKO JE SIGURNA I KAKO SE KONTROLIRA HRANA?
Povratak na članak

Domaća hrana pod jakim kontrolama, ali za uvoznu vrijede labavija pravila

Ministar Tolušić traži smjenu svog pomoćnika Tomislava Kiša i najavljuje puno jače kontrole sigurnosti i kvalitete uvoza

Komentari 8

HV
hvh
21:34 16.11.2016.

I sam sam kao vozac jedne privatne firme dovozio meso iz madarske i u dvije godine nisam dozivio niti jednu kontrolu.toliko o vasim navodnim kontrolama

VL
AT
Atanazije
21:42 16.11.2016.

Očito ne smije uporabiti riječ: novine... Dakle, još jedanput - to je prava tema za obradu, a ne bezvezarije kojima nas lupaju svakodnevno. Cijela obitelj koju poznajem još je prije godinu dana oboljela od salmonele od uvozne piletine (nisu znali da je uvozna). Domaća jaja su pod strašnim nadzorom (i dobro je da jesu), ali trgovački lanci uvoze otpadna industrijska jaja iz Poljske, koja nisu za jelo, i to već godinama. Puno je na ljudima koji će potrošiti na cigarete i i-phone ali ne za zdravu domaću hranu, ali da država i dalje pogoduje uvozničkoj mafiji i potkupljenim referentima po ministrastvima, je strašno... To je prava tema za obradu, da se dovede do kraja, s imenima itd.

VL
PR
prdovan
21:37 16.11.2016.

svi Lidli sirom Europe puni su opasnih bakterija

VL
LA
larala
07:35 17.11.2016.

koja glupost, domaca hrana isto kao i uvozna u hr nije pod nikakvim poštenim kontrolama ,jer da je onda na policama ne bi bilo. ne znam zašto obmanjujete javnost. budite pošteni i recite istinu, politicari su ulaskom hr. u eu, od hr. napravili smetište, u hrvatsku se uvozi sve ono što bi se vani bacalo a, hrvati to još masno placaju. hrvatska piletina može biti kvalitetnija ako je to pile hranjeno istim onim otpadom iz eu? i sad ce kao borzanica napraviti provjeru na nacin da je 3 mj. prije informirala dobavljace koje proizvode ce u proljece testirati, u proljece ce u hr odjednom na tren, ariel super prati, nutela imati pravi okus itd....al, samo kratkotrajno, dok mazanje ociju javnosti ne prođe..

VL
SO
sofisticated
21:24 16.11.2016.

svaka normalna država ima kvote za uvoz jedino nema rvacka.

VL
BF
bf2
21:26 16.11.2016.

heh,kako ne kada je u najboljem hrvatskom interesu uvoziti,tko nam barem kažu

VL
TH
than
00:13 17.11.2016.

Buduci da su Kaufland i Lidl ista firma iz isto grada, samo jedni glume diskontni lanac, ovoga puta su na slabiju bracu prebacili krivicu. Koliko je prebacivali, krivicu, cinjenica je da imaju iste dobavljace.

VL
AT
Atanazije
21:52 16.11.2016.

Porazgovarajte s proizvođačima hrane, recimo jaja, pa će vam sve objasniti što se radi, dok su oni izloženi često i bezveznom teroru inspektora...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.