Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HLADNA FRONTA

Dolaze velike promjene vremena do kraja tjedna, pripremite se na oluju i kišu

Zagreb: Jutro započelo kišom i laganim osvježenjem
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
04.07.2019.
u 10:12

Što se tiče Zagreba, tamo nema zime zato što do kraja tjedna dolazi stabilnije vrijeme te Zagrepčani mogu za vikend ponovno očekivati sunce i vrućinu.

Kiša je je ovih dana iznenadila mnoge, no tu priča ne staje. I dalje dolaze promjene vremena zbog hladne fronta sa sjevera Europe koja će donijeti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Prema podacima Crometeo-a, do kraja tjedna bit će pretežno sunčano i vruće, ali ne i stabilno. Izolirani poslijepodnevni pljusak moguć je u petak u Dalmaciji, a u subotu na zapadu zemlje.

Zatim, u nedjelju sa zapada naoblačenje s izraženijim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab, u subotu umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. Na Jadranu burin, popodne zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u nedjelju sjeveroistočnjak u jačanju. Na kopnu dnevna temperatura u porastu, a na Jadranu bez znatnije promjene.

Što se tiče Zagreba, tamo nema zime zato što do kraja tjedna dolazi stabilnije vrijeme te Zagrepčani mogu za vikend ponovno očekivati sunce i vrućinu. Kako piše HRT, sutra će još uvijek biti vrijeme slično onome danas, što znači da će biti niže temperature uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu.

U većini zemlje nema potrebe za upozorenjem, dok je u splitskog regiji izdano narančasto koje upozorava na opasno vrijeme.

"Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela" stoji na stranicama Meteoalarma.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Dalmaciji će prevladavati pretežno sunčano. U ostalim krajevima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te najviše sunčanog vremena na istoku. Oblačnije će biti u prvom dijelu dana uz povremenu kišu te pljuskove i grmljavinu većinom u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, dok su poslijepodne uz jači razvoj oblaka pljuskovi i grmljavina izgledniji u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te ponegdje u gorskim krajevima.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Duž obale će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Poslijepodne će u Dalmaciji vjetar prolazno okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 29, na Jadranu od 31 do 35 °C.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije