Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na zahtjev obrane

Dokumenti odgodili suđenje Zagorcu i drugima

Zagorec
Antonio Bronić/PIXSELL
11.11.2010.
u 14:15

Zagorca i ostali tereti se za zlouporabe položaja i ovlasti kojima je MORH oštećen za 1,2 milijuna kuna.

ZAGREB - Suđenje Vladimiru Zagorcu i četvorici koje se tereti za zlouporabe položaja i ovlasti kojima je MORH oštećen za 1,2 milijuna kuna odgođeno je danas na zagrebačkom Županijskom sudu jer je braniteljska klupa tražila da se iz spisa izdvoje protokoli i zapisnici MORH-a koji se ne odnose na inkriminirano vrijeme.

Naime, prema stavu obrane, ako je riječ o inkriminacijama koje se odnose na 1997. godinu, onda u spisu ne mogu biti protokoli o ustrojstvu MORH-a iz 1998. i 1999., jer Zagorec u to vrijeme više nije bio pomoćnik ministra obrane.

Uz to, obrana je tražila da se u spis stave i neki dokumenti koji se odnose na 1995. godinu, što im, kako tvrde, MORH odbija dostaviti već godinama.

Sudsko je vijeće prihvatilo zahtjev obrane za dostavu dokumenata, a o zahtjevu za izdvajanje odlučit će Vrhovni sud.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
kajinx
14:42 11.11.2010.

...\"ako je riječ o inkriminacijama koje se odnose na 1997. godinu, onda u spisu ne mogu biti protokoli o ustrojstvu MORH-a iz 1998. i 1999\". Mrzitelji Hrvatske koriste sve smicalice da bi osudili ljude koji su stvarali nezavisnu Hrvatsku i omogućili im da danas sjede na vlasti.

MM
Mladen Miletić
22:59 11.11.2010.

Osuđen kao idiot - a zločinci se sude rijetko i nerado jel su heroji a on mora da plati zato što je kršio embargo na oružije zato 9 godina za šaku dukata !

OB
-obrisani-
23:16 11.11.2010.

Ako postoji abolicija za agresore i čede, imali abolicije za hrvatske generale ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije