Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propao biznis

Doktora uhitili zbog kredita i nadriliječništva

10.06.2014.
u 16:16

Sve su institucije države zakazale. Montana je uhićen sada kad su u pitanju financijske prijevare, a dok je godinama radio protiv čovjeka, nitko se nije ni osvrnuo – kaže medicinska sestra Biljana Rajak

Kontroverzni doktor Marko Montana koji je, kako svjedoče mještani Srba i Gračaca, pacijentima vadio krv u čaše, miješao s praškom i vraćao u krvotok, davao lijekove bez recepta i liječio ih alternativnim metodama završio je u slovenskom pritvoru. Terete ga da je Lelu Ravans oštetio za oko 70 tisuća eura jer je dizao kredite na ime njezine imovine i tako otvorio dijagnostički centar Ayurveda medico d.o.o. Osim toga, terete ga i da je kao lažni liječnik radio u Trbovlju u Sloveniji.

Montana je u Hrvatsku došao iz Bosne, a pravo ime mu je Jozo Marković. Najveća medijska prašina podigla se kada je u Gračacu u Domu zdravlja radio kao liječnik opće prakse. Obitelj Bosiljke Vujnović, devetogodišnje djevojčice iz Srba koja je preminula u veljači 2011., optužuje ga da njihovoj djevojčici nije pružio adekvatnu pomoć.

'Okrenuo se i otišao doma'

– Moja Bosiljka tog je dana pala u nesvijest. Nismo mogli dobiti Hitnu pomoć pa su nas granični policajci doveli do Gračaca. Montana je kratko pregledao Bosiljku i zaključio da je riječ o epileptičnom napadaju. Otišli smo za Zadar i Bosiljka je za četiri dana umrla. Kad smo odlazili iz Gračaca, Montana nas nije ni pogledao, a kamoli da bi otišao s nama. Otišao je kući prije nego što smo krenuli u bolnicu – kazao je Jovan Vujnović, otac preminula Bosiljke.

Tome je svjedočila i medicinska djelatnica Biljana Rajak. Kazala je da o Montani više ne želi govoriti.

Kupio liječničku diplomu?

– Sve su institucije države zakazale. Montana je uhićen sada kad su u pitanju financijske prijevare, a dok je godinama radio protiv čovjeka, nitko se nije ni osvrnuo – kaže B. Rajak.

Protiv Marka Montane tužiteljstva u Gospiću, Zadru i Karlovcu ne vode nikakve kaznene postupke. Iako postoji sumnja da je kupio liječničku diplomu, Montana te tvrdnje demantira. Ističe da je studirao u Rijeci, a usavršavao se u Sloveniji i Njemačkoj. Za financijske malverzacije kaže da nije kriv, već mu je Ayurvedski centar jednostavno propao.

>> Uhićen nadriliječnik – pripravcima pogoršao zdravlje djevojčice!

Ključne riječi

Komentara 1

OP
OPERAS
18:42 29.09.2015.

Nevjerojatno je da se naše društvo hrani tuđim nesrećama i lažima prljavih ljudi, naručitelja tekstova i još prljavijih novinara koji pristaju za male novce blatiti ljude u lažnoj nadi da će ih Bog razumjeti. Bog je veliki i prašta mnogima ako se istinski kaju za svoje grijehe. Ali ako stalno lažete i blatite druge Bog neće imati više razumijevanja. Biljana Rajak je priučena zubna asistentica. Dr.Montanu je upoznala u ordinaciji doma zdravlja. Zadnja je osoba koja bi mogla objektivno govoriti o stručnosti dr.Montane jer ga je poznavala samo 5 minuta. Morala bi znati da se za diplomu doktora medicine i za još dvije specijalizacije mora potrošiti mnogo truda. Njene laži su tako prozirne i brutalno nepristojne da se čovjek mora upitati da li je moguće da postoje ljudi s tako niskim porivima. Puna je frustracija i strahova ali te konflikte u svojoj duši neće izliječiti napadima na druge. Baš suprotno, morat će se naučiti nositi s problemima svoje osobnosti, naučiti poštovati i voljeti druge, dijeliti ljubav jer samo božanska ljubav donosi istinski mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije