Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Dok mu Rusi pod balkonom kolju, Zapad na tom istom balkonu zalijeva cvijeće

Ako ravno hodam, što će mi spoznaja da je Zemlja okrugla

Komentari 3

BR
Brankko
18:48 02.07.2022.

"Nitko nikad nije osjetio da je zemlja okrugla pa zašto bi onda vjerovao da jest?" -- Nikad se nisam vozio u avionu, pa zašto bih vjerovao da avioni lete? Nikad nisam vidio ni jednu bakteriju, pa zašto bih vjerovao da one postoje? Nikad nisam vidio zrak; vidio sam prašinu u zraku, vidio sam ptice da lete u zraku , pa zašto bih vjerovao da zrak postoji? I kakav je znanstveni dokaz da ptice mogu letjeti? Možda one uopće ne lete. I jedro na lađi, kako se ono napuhuje kad ja uopće ne vidim taj zrak? Nisam čitao Krležu "Na rubu pameti", pa postoji li uopće pamet i njezin rub? Što bi to bilo, rub pameti? Večernji list može se kupiti u jutro, a Jutarnji i na večer; postoje li zapravo jutro i večer? I kakav je to list? Zašto se list na nozi zove list kada to uopće ne liči na list na stablu? I postoji li stablo kad se nešto drugo zove stabljika? Vrti mi se u glavi. Bez ogledala, ne vidim svoju glavu, vidim samo vrh nosa. Postoji li moja glava? Postoji li znanstveni dokaz da moja glava postoji? -- Ivkošić piše pjesnički, volim čitati njegove tekstove, pa makar mu sadržaj bio za mene čudan. Pjesnici su čuđenje u svijetu, reče Antun Branko Šimić. Da nemamo čuđenja Ivkošićeva, bili bismo siromašniji.

VL
GO
Govornik
17:35 02.07.2022.

Mnogi bi da rusi budu kao oni - potcinjeni englezima, usa, njemackoj. Kao u smislu - ako mozemo mi, zasto ne i rusi!? Nisu ista pravila za sve, ne izjednacujte se sa rusima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.