Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimljen u kupaćim gaćicama

Dok Grčka propada, Varoufakis odmara u svojoj vili s bazenom

Yanis Varoufakis
Foto: Reuters/ PIXSELL
12.07.2015.
u 15:57

U kolumni koju je napisao za subotnje izdanje britanskog lista Guardian, Varoufakis tvrdi da njemački ministar financija Wolfgang Schäuble želi izgurati Grčku iz euro zone kako bi utjerao strah u kosti Francuzima

Bivši grčki ministar financija Yanis Varoufakis, čovjek kojeg mnogi članovi Eurogrupe osobno smatraju odgovornim za narušavanje povjerenja zbog kojeg i jučer Eurogrupa nije vjerovala novim grčkim prijedlozima, u trenucima koji su možda najteži za njegovu zemlju snimljen je kako odmara u svojoj vili s bazenom na otoku Aegina.

Grčke vjerovnike nazvao je teroristima, a sada nije našao vremena ni da u grčkom parlamentu, gdje se vratio kao zastupnik, prisustvuje raspravi i glasovanju o Tsiprasovu prijedlogu mjera štednje i reformi koje su praktički identične onima koje je Varoufakis uporno odbijao dok je bio ministar financija. Varoufakis je poslao pismenu podršku i rekao da bi glasao za te mjere u parlamentu, no da nije mogao biti prisutan jer provodi vrijeme s kćeri, koja inače živi u Australiji. Grčke novine Proto Thema na naslovnici su danas objavile fotografiju Varoufakisa kako u kupaćim gaćicama proviruje iz svoje vile s pet spavaćih soba i s vanjskim bazenom, koja se inače nudi u najam po cijeni od 5000 eura tjedno.

U kolumni koju je napisao za subotnje izdanje britanskog lista Guardian, Varoufakis tvrdi da njemački ministar financija Wolfgang Schäuble želi izgurati Grčku iz euro zone kako bi utjerao strah u kosti Francuzima i natjerao njih i druge članove euro zone da prihvate njegov novi model žešće discipline u monetarnoj uniji.

>> Ključan sastanak vođa eurozone. Tsipras: Spreman sam na kompromis. Merkel: Izgubljeno je povjerenje

>> Njemačka Grčkoj: Izađite iz eurozone na najmanje pet godina da biste smanjili dug

Ključne riječi

Komentara 39

TE
teoodd
16:18 12.07.2015.

Tako su komunisti uvijek radili....kurazili sirotinju da istraje u svojoj bijedi a oni u vilama i jahtama....Koliko kuca za odmor je imao samo josip Broz a da nespominjemo brodove za krstarenje,lovista ,zavodjenje djevojaka i sta sve ne....A ovaj Grk je bio heroj u Hrvatskim medijima samo dva tjedna prije...a Tito jos uvijek....

MA
matan91
16:18 12.07.2015.

Po Varoufakisu, disciplina je nešto negativno....Zato ti i je država u dugovima..stupidno

RA
ravko1952
16:13 12.07.2015.

Tomislave što to taj grk odmara...ruku, nogu, mozak, Valjda odmara sebe ili SE. Ah ti ljevičarski novinari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije