Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Dodik stao u obranu Milanovića. Tvrdi da Bošnjacima nije stalo do 'mira u kući'

Sarajevo: Milorad Dodik ugostio Palmera i Eichhorst
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
14.07.2021.
u 10:57

Milanović je tijekom ovotjednog radnog posjeta BiH izjavio kako smatra da Bošnjaci Hrvatima nepošteno nameću člana Predsjedništva BiH te je upozorio kako Hrvatska neće odustati od zaštite prava hrvatskog naroda kakva jamči izvorni Daytonski sporazum.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik stao je u srijedu u obranu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, ustvrdivši kako su neutemeljeni i neprimjereni napadi na njega koji dolaze od bošnjačkih poličara u susjednoj zemlji. 

Milanović je tijekom ovotjednog radnog posjeta BiH izjavio kako smatra da Bošnjaci Hrvatima nepošteno nameću člana Predsjedništva BiH te je upozorio kako Hrvatska neće odustati od zaštite prava hrvatskog naroda kakva jamči izvorni Daytonski sporazum.

Zbog toga su ga član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović optužili da se ponaša poput "nepristojnog gosta u tuđoj kući", odnosno za bahati odnos prema BiH zbog kojega bi najveću štetu mogli imati upravo Hrvati.

Dodikova je ocjena kako predsjednik Hrvatske nije uvrijedio nikoga u BiH tko želi govoriti činjenicama, odnosno da je iznosio stajališta s kojima netko može biti suglasan ili ne, ali je dodao kako nitko nema pravo o šefu jedne države, pritom susjedne, iznositi takve kvalifikacije.

"Na žalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrijebim neku težu riječ, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milijun Srba, pa se postavlja pitanje o kojem zajedničkom životu oni govore kada odu u inozemstvo, kada nisu u stanju živjeti ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva susjeda", kazao je Dodik za entitetsku novinsku agenciju RS.

Zaključio je kako Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući niti do mira u regiji, jer bi u protivnom uvažili činjenicu da je Milanović predsjednik Hrvatske a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati.

VIDEO: Predstavio se kao šef policije pa starici ukrao 100,000 kuna!

 

Komentara 90

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
15:27 14.07.2021.

Velikosrpski fašizam donekle je ujedinio Hrvate i muslimane 92., s tim da su ovi drugi imali figu u džepu. Danas velikobalijski islamizam prinudno ujedinjuje hrvatske i srpske interese u BiH.

40
402
16:29 14.07.2021.

Nije iskljuceno ni promjena karata u mogucem drugom poluvremenu.

LA
lak0
12:13 14.07.2021.

Svaki normalan čovjek branio bi nas od aresivnih Izetbegovića koji prijeti da će Hrvati osjetiti posljedice posjeta predsjednika Milanovića. A koliko je teško biti na hrvatskoj strani pokazuju i naši novopečeni sabornici. Danas tijekom rasprave o Zakonu o civilnim žrtvama rata, aktivistica Raukar (koja se neda ni sekunde iz Sabora) normalnim smatra da kao indoktrinirana glumičica dva puta spominje, ni manje ni više nego - Ahmiće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije