Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE NAPETOSTI

Dodik opsovao pa uzvratio Amerikancima: Ako hoćeš sa mnom razgovarati nemoj mi prijetiti

Dodik porucio novom Visokom predstavniku u BiH da nije dobrodosa
Dejan Rakita/PIXSELL
01.10.2021.
u 16:18

Escobar je prema stenogramu kazao Dodiku kako su sankcije namjenjene onima koji postruiraju BiH politički, ali i prema onima koji imaju koristi od toga.

Sastanak posebnog izaslanika State Departmenta za zapadni Balkan Gabriela Escobara s članom Predsjedništva Milorada Dodika koji se održao jučer i dalje je jedan od glavnih tema u regiji. 

Escobar je tada upozorio Dodika da su za SAD neprihvatljive njegove stalne secesionističke prijetnje jer to predstavlja izravno ugrožavanje Daytonskog sporazuma, a bosanske Srbe može dovesti samo u potpunu izolaciju. Dodik je na današnjoj konferenciji izrazio jasno što on o svemu tome misli. 

- Želim reći da sam vidio jedno nekorektno postupanje Američkog veleposlanstva u Sarajevu, koja je dala priopćenje povodom mojeg razgovora s gospodinom Escobarom. Ja nisam bio spreman izaći u javnost s detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama - kazao je Dodik na konferenciji za medije i zatim pročitao te pokazao stenogram s jučerašnjeg sastanka koji su snimili lokalni mediji.

Transkript je objavio Klix.ba. 

"Escobar: Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu previđene za one koji opstruiraju politički, ali i prema onima koji imaju koristi od toga

Dodik: Je*e mi se za sankcije. Ako hoćeš sa mnom razgovarati nemoj mi prijetiti. 

Escobar: To nije prijetnja, ovo je činjenica", navodi se u transkriptu. 

Pogledajte video: Biciklist koji je nasmrt pretukao 66-godišnjaka brani se šutnjom

Komentara 87

DP
d0m_p3r1gnon
17:20 01.10.2021.

Na granicama s Hrvatskom oko Neuma nema bosanskohercegovačkih graničara. Srbija gradi hidroelektranu na Drini u Republici Srpskoj. Granice izmedju RS i Srbije i HRHB i Hrvatske su samo na papiru. BiH više ne postoji i toga je svijesna i medjunarodna zajednica. Jedino rješenje je mirni razlaz. Puna podrška g. Dodiku i g. Čoviću!

DP
d0m_p3r1gnon
17:12 01.10.2021.

Puna podrška g. Miloradu Dodiku i našem g. Draganu Čoviću koji se istinski bore za hrvatski i srpski narod! Ostavimo po strani odnos Hrvatske i Srbije. U BiH smo na istoj strani.

DP
d0m_p3r1gnon
16:41 01.10.2021.

Na granicama s Hrvatskom oko Neuma nemas bosanskohercegovačkih graničara. Činjenica je da granice Republike Hrvatske i Hrvatske Republike Herceg-Bosne su samo na papiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije