Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUVREMENO OBRAZOVANJE

Dodatni materijali za mlade: korak prema financijskoj pismenosti školske djece

Shutterstock
31.10.2023.
u 14:18

Večernji list u suradnji s Addiko bankom pokreće novi projekt kojim će mladima na inovativan način približiti pojmove finacijske pismenosti kako bi ih usvojili od malih nogu i bili spremni na ekonomske izazove koje nosi moderni život

U dinamičnom svijetu u kojem se većina odluka donosi na temelju ekonomskih podataka i pokazatelja, potreba za financijskim opismenjavanjem nikada nije bila važnija. Prepoznajući ovu ključnu prazninu, Addiko banka u suradnji s Večernjim listom pokreće specijal usmjeren na opremanje školske djece osnovnim vještinama za snalaženje u području osobnih financija.

Izgradnja jakih temelja

Financijska pismenost je temeljna životna vještina koja osnažuje pojedince da donose informirane odluke o svojim financijama, utirući put sigurnoj i prosperitetnoj budućnosti. Nedostatak financijskog obrazovanja može dovesti do izazova u svim fazama života, ali uz ranu intervenciju možemo postaviti temelje za uspjeh.

Od ove nastavne godine 2023./2024. nastavnicima su na raspolaganju dodatni materijali za poučavanje učenika o osnovama upravljanja financijama. Nastavne materijale pripremili su studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, pod vodstvom prof.dr.sc. Željke Milin Šipuš i doc.dr.sc. Matije Bašića s Matematičkog odsjeka. Ovi materijali pomoći će nastavnicima matematike da na jednostavan i razumljiv način poučavaju financijsku pismenost učenike od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

Kroz pažljivo odabran kurikulum, djeca će biti uvedena u svijet financija kroz koncepte kao što su proračun, štednja, ulaganje i razumijevanje financijskih institucija na interaktivan način primjeren njihovoj dobi i koji će im usaditi cjeloživotne financijske navike.

Glavni partner projekta je Addiko banka. Addiko teži pozicioniranju kao banka koja razvija inovativna, digitalna bankarska rješenja. Spremna je podijeliti svoja znanja sa zajednicom te podržati projekte kojima se poboljšava digitalna i financijska pismenost, posebno među mladima koji se tek spremaju za upravljanje osobnim financijama i kreću u poduzetništvo.

Pratite portal vecernji.hr i tiskano izdanje Večernjeg lista za više informacija o projektu i probajmo zajedno učiniti financijsku pismenost sastavnim dijelom obrazovnog putovanja svakog djeteta jer ulažući u financijsko obrazovanje naše mladeži, postavljamo temelje za napredniju i ekonomski otporniju Hrvatsku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije