Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otpor mjerama

Predsjednik skupštine SDŽ i profesor u gimnaziji: 'Ovo je covid diktat, neću u školu'

U trećem pokušaju konstituirana Skupština SDŽ: Mate Šimundić novi je predsjednik
Ivo Cagalj/PIXSELL
16.11.2021.
u 10:45

Ističe kako njegovo protivljenje nametanju cjepiva nema utjecaj na njegov rad kao predsjednika Županijske skupštine.

Mate Šimundić (DP), predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije nema namjeru pokazati Covid potvrdu niti negativan test kada dođe u popodnevnu smjenu na svoje radno mjestu u Prvoj splitskoj gimnaziji gdje radi kao profesor.

- Testirao sam se jutros, imam negativan test, ali solidarizirat ću se sa svojim kolegama diljem Hrvatske koji se odbijaju pokoriti Covid diktatu. Doći ću pred školu, ali neću stupiti na radno mjesto sve dok su na snazi mjere o Covid-potvrdama. Držim kako sam dužan stati u obranu građana kojima su ovom prisilom očigledno narušena ustavna prava, ali i svojim učenicima dati primjer borbe za ideale ljudskih sloboda – izjavio nam je Šimundić.

Ističe kako njegovo protivljenje nametanju cjepiva nema utjecaj na njegov rad kao predsjednika Županijske skupštine.

- Građani me nisu izabrali da blokiram rad predstavničkog tijela i zakočim dobre stvari o kojima ovisi život mnogih. Čin solidariziranja s građanima na radnom mjestu, s jedne strane, i borba za reforme i napredak u županiji, s druge strane, izraz su iste spremnosti da nam zajednički život bude bolji. Dok god uvjet za rad u Skupštini ne bude cijepljenje, spreman sam raditi – poručio je Šimundić.

Želi li nastaviti raditi u Skupštini, negativan test na Covid u Županiji će morati pokazivati.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
11:11 16.11.2021.

Ne kužim jednu stvar - koje su zapravo kazne za odgovorne osobe (npr. ravnatelje škola isl.) koji ODBIJU provoditi ovu odluku stožera? OK, ravnatelja mogu smijeniti, ali tko će njega npr. kao predsjednika skupštine kazniti za nepoštivanje odluke stožera? Ili recimo Bulja? I po kojem zakonu?

DL
dvanaest_legija
12:18 16.11.2021.

Dobro da još ima hrabrih slobodnih ljudi!

BU
burza
13:10 16.11.2021.

Kako sebican covjek radis bez veze probleme svoim kolegama da te moraju mjenjati a ti liftas g....u na radnom mjestu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije