Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije prozvanih
Povratak na članak

Dobronić kritizirao sudbene vlasti, stigao odgovor: "Nije točno što u izvješću piše o radu Fine i javnih bilježnika"

Zvijezdana Rauš-Klier napominje da iako poštuje Dobronićeve stavove iz izvješća, kao predsjednica HJK ne može se s njima složiti jer "na neosnovano negativan način ocjenjuje rad javnih bilježnika, kako u povjerenim poslovima, tako i pri solemnizaciji bankovnih ugovora".

Komentari 12

PH
Petarstijena-HR
08:48 15.05.2022.

U Fini je svaka osoba zaposlena preko veze protuzakonito,i bez zakonske podloge.Jednaka prava kod zapošljavanja u Fini imaju svi državljani RH sa hrvatskim državljanstvom.Ova zakonska odredba u Fini se ne poštuje,te Ustavni sud i Vrhovni sud moraju intervenirati i objaviti proglas.Fina je primjer nefunkcioniranja pravne države i zakona,školski primjer korupcije i nepotizma.Uskok treba ući u Finu i provjeriti nezakonito zapošljavanje koje se godinama radi...DORH i USKOK moraju ući u Finu.

VL
Avatar lapolapo
lapolapo
09:12 15.05.2022.

Pravosuđe je korumpirano to se zna i EU je donjela izvještaj,gospodin Dobronić je usamljen,građani mu vjeruju i očekuju skoro rješavanje spora vezanog uz CHF kredite.

VL
PH
Petarstijena-HR
08:24 15.05.2022.

Finu treba ukinuti,jer su nesposobni do bola,a kako i ne bi kad su svi tamo zaposleni uz člansku iskaznicu da pripadaju Krim organizaciji...Krivousuđe je također korumpirano,i prvo im treba provjeriti sve diplome i kvalifikacije,većina ljudi smatra da u krivousuđu radi jako puno osoba bez škole,uz kupljene diplome,informatičkih nepismenih i svega...

VL
RO
ronyday
09:18 15.05.2022.

Naše pravosuđe je još do koljena u propalom komunizmu tako i USKOK, DORH... a najbolji primjer je ovaj degenerik dobronić , jedan od nalošijih sudaca koji je bio opominjan za nerad

VL
PL
plitko
11:53 15.05.2022.

Finu ukinuti, a javne bilježnike staviti pod ozbiljan nadzor. Uz stečajne upravitelje, oni su jedna od grupacija koja se ozbiljno obogatila, i još se bogati, na tuđoj nevolji. Osobito oni koji su se umrežili s teleoperaterima, kojekakvim 'agencijama' za naplatuu potraživanja i sl. U zadnjih desetak godina pootvaralo se valjda više javnobilježničkih ureda nego birtija, a i to nešto govori.

VL
Avatar maskmaker
maskmaker
23:14 15.05.2022.

Oni kažu postupamo po odluci suda. A u presudi je recimo navedeno nešto za što ipak treba imati IQ veći od nule da se skuži. Niti sud ne zna pravilno napisat odluku, ovi peru ruke, jer nemaju ovlasti za razmišljanje. Ma sve teža smetlarijada.

VL
KI
kizz1
09:31 15.05.2022.

šta kaže ova baba

VL
Avatar babinjak1984
babinjak1984
11:36 15.05.2022.

FINA i pravosuđe su veliko zlo.

VL
ZB
Zlatan.balkanac
15:15 15.05.2022.

Fina je osmišljena kao... (Legalno pranje love).. Fina pere državne i od građana pare

VL
DE
Dezider
09:34 20.05.2022.

Javni bilježnici preskupo naplaćuju svoje usluge. Primjer: prije pojave notara za ovjeru potpisa u matičnom uredu bilo je dovoljno 6 kn biljega, a prvi javni bilježnici za taj su posao od prve uzimali 7 puta više, 42 kn. Nekadašnje skromne prostorije javnih bilježnika danas su raskošne kancelarije sa više zaposlenih što omogućuju te izrazito visoke cijene njihovih usluga.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.