Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGETSKA KRIZA
Povratak na članak

Dobro za novčanik i za klimu? Stručnjaci analizirali sve opcije za grijanje

Zemlje sjeverne Europe kao što su Norveška, Danska, Švedska i Finska predvode u opskrbi toplinom s lokalnim toplinskim mrežama koje se baziraju na korištenju energije prihvatljive za klimu.

Komentari 3

ST
Stvarnost
08:08 04.02.2023.

Ma sve je to lepo samo odakle novac za Toplinsku pumpu valja nesto i jesti

VL
DU
Deleted user
15:42 03.02.2023.

Toplinske pumpe nemaju dobru korisnost, s druge strane koriste u zimsko vrijeme struju iz mreže jer alternativni izvori imaju od 5 do 20% korisnost. Za prizvodnju struje je potrebna sirovina, uglavnom toplinska ili hidroenergija, ali ne uvijek i ona ekološki prihvatljiva. Pretvorba sirovina, struja, struja toplina nekako mi ne odgovara riječi zelena, ekološka, dapače to pomalo graniči s entropijom vrijednosti 1.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.