Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 15 mjeseci

Dobre vijesti iz Kutine: Počela proizvodnja u Petrokemiji

Kutina: Pogled iz zraka na tvornicu gnojiva Petrokemija d.d.
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
17.07.2023.
u 16:15

Od početka srpnja s radom su započela energetska postrojenja, a nakon toga s pripremama za proizvodnju započelo je postrojenje za proizvodnju amonijaka. Proizvodnja amonijaka uspješno je započela ovaj vikend.

Nakon više od 15 mjeseci zastoja zbog visokih cijena plina i nepovoljnih tržišnih utjecaja, sva proizvodna postrojenja tvornice mineralnih gnojiva Petrokemija d.d. započinju radom.

"Nakon što je grupacija Yildirim preuzela upravljanje Petrokemijom 2. svibnja 2023. godine, unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva, a temeljeći svoju odluku na detaljnoj procjeni i cijeneći pozitivan učinak koji bi ona imala na zaposlenike i zajednicu, Uprava je donijela odluku o pokretanju proizvodnje." - priopćeno je iz kutinske tvrtke.

Od početka srpnja s radom su započela energetska postrojenja, a nakon toga s pripremama za proizvodnju započelo je postrojenje za proizvodnju amonijaka. Proizvodnja amonijaka uspješno je započela ovaj vikend. Postrojenja za proizvodnju finalnih proizvoda Uree, KAN-a i AS gnojiva također će postupno startati s radom do kraja mjeseca. "Raduje nas ponovni početak proizvodnje i s optimizmom se pripremamo za isporuke vlastitog gnojiva za jesensku sjetvu." - poručili su novi vlasnici Petrokemije.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Zagreb: Štrajk pravosudnih službenika od ponedjeljka ulazi u radikalniju fazu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije