Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerađivanje mlijeka

Dobra vijest za mljekare: U Virovitici se gradi sirana

'22.10.2012., Lasovac, Bjelovar - Mljekari poceli s obustavom isporuke mlijeka. Na imanju Nikole Andrica od 10 sati dijeli se mlijeko, a samo danas podijelit ce vise od 1 500 litara.  Photo: Damir Spe
'Damir Spehar/PIXSELL'
02.11.2012.
u 15:20

Mljekarima bi se provođenjem ovog projekta omogućilo sudjelovanje u vlasničkom udjelu sirane koja će dnevo prerađivati 10.000 litara mlijeka

Dobra vijest za mljekare stiže iz Virovitice. Virovitičko-podravska županija izradila je tehničko-tehnološki projekt uređenja i opremanja kojim će pokušati riješiti probleme i nedaće koje su snašle mljekare cijele RH pa tako i Virovitičko-podravske županije. Vrlo brzo će se u Virovitici sagraditi sirana kojoj je cilj okupiti proizvođače mlijeka s područja županije.

Gradnjom sirane planira se i pogon koji će mljekarima omogućiti preradu vlastitih mliječnih proizvoda. Mljekarima bi se provođenjem ovog projekta omogućilo sudjelovanje u vlasničkom udjelu sirane koja će, kako se barem za sada planira, dnevno prerađivati 10.000 litara mlijeka od kojeg će proizvoditi i prerađivati svježe mlijeko, nekoliko vrsta sireva te ostale mliječne proizvode.

Uz nove mogućnosti proizvodnje, u sirani se planira zaposliti desetak ljudi. Prema tehničko-tehnološkom projektu gradnje sirane, gradit će se na površini od 900 m² koji će biti podijeljeni na dvije etaže. Virovitičko podravska županija na čelu sa županom Tomislavom Tolušićem te njegovim bliskim suradnicima počela je s pribavljanjem potrebne dokumentacije za dobivanje dozvola koje su potrebne za početak gradnje sirane. Prema sadašnjim planovima, projekt gradnje sirane financirat će se iz Europskih fondova.

Ključne riječi

Komentara 1

TA
tambora
15:35 02.11.2012.

kamen temeljac par dana prije izbora..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije