Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNO

Dobio 10 godina jer je ubio cimera zbog televizije

antun barišić
Foto: Vedran Balen
25.09.2015.
u 16:18

Antun Barišić (57) iz Zbjega pravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora, jer je u privatnom domu umirovljenika u Bebrini kod Slavonskog Broda ubio svog cimera Veljka Dežmarića (63)

Antun Barišić (57) iz Zbjega pravomoćno je osuđen na 10 godina zatvora, jer je u privatnom domu umirovljenika u Bebrini kod Slavonskog Broda 9. kolovoza prošle godine zbog sukoba oko gledanja televizije nožem ubio svog cimera Veljka Dežmarića  (63). Vrhovni je sud u cijelosti prihvatio obrazloženje sutkinje Županijskog suda Marije Balenović da tragičnom činu nije prethodilo nikakvo  naguravanje, niti supostojali uvjeti za nužnu obranu. Barišić se jednostavno ustao iz kreveta i nožem ubo Dežmarića ravno u srce.

– Rekao sam Dežmariću da isključi  televizor, jer od buke nisam mogao spavati. Umjesto toga, on se ustao iz kreveta i krenuo prema meni. Došlo je do svađe i naguravanja, a potom i do tučnjave. Naživcirao sam se, uzeo nož koji  sam držao ispod jastuka i ubo ga. Kada je pao, vratio sam nož natrag pod jastuk  i  izišao van zapaliti cigaretu  –  ispričao  je Barišić na raspravi.

Dodao je kako se bojao da će mu pokojnik zadati fatalan udarac u glavu koja mu  je načeta i deformirana još od djetinjstva, kada se pokušao ubiti vatrenim oružjem. Vrhovni sud, međutim, nije prihvatio njegovu obranu, nego se  pridružio  ocjeni nižeg suda da verbalni sukob zbog televizora ni u kom slučaju nije mogao biti razlog da se drugoj osobi oduzme život. Medicinskim vještačenjem  utvrđeno je kako je, bez  obzira na ozljedu  mozga  i dijagnosticirani organski psihosindrom, optuženik u  vrijeme  tragičnog događaja bio ubrojiv.

>> Ubio cimera zbog televizije pa dobio 10 godina zatvora

Komentara 4

DU
Deleted user
18:37 25.09.2015.

Sigurno su gledali big brother.....

Avatar comparator
comparator
11:41 26.09.2015.

Olakotna okolnost bi trebala biti ako su gledali Dnevnik HRT-a!

Avatar dario554433
dario554433
12:24 27.09.2015.

neki mladi umirovljenik sa 57 god. a ko zna kolko je već dugo u mirovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije