Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.11.2013. u 12:00

To što Netanyahu trenutno vrišti samo je pritisak na Zapad da što jače kontrolira Teheran

Nakon sporazuma o iranskom nuklearnom programu pobjednici su Iran, Obama i Izrael. Iran zato jer je u munjevitom roku reformirao svoju politiku i dobio ublažavanje sankcija. Obama zato jer je izbjegao srljati u rat koji nije lako dobiti, jer je stao na stranu američkog naroda i konačno ostvario ono za što je dobio Nobela. A Izrael zato jer se u svojoj blizini riješio dvije opasnosti: sirijskog kemijskog oružja i potencijalnog iranskog nuklearnog arsenala. To što Netanyahu trenutno vrišti samo je pritisak na Zapad da što jače kontrolira Teheran. Bilo bi doista neobično da Izrael, nakon ovoga, pokrene rat.

Dobitnik je, na koncu, i sirijski narod koji sada može očekivati raspetljavanje svoje situacije. A gubitnici? To su američki republikanci, Saudijska Arabija i Turska. Ove dvije zemlje nastoje biti glavne ljubimice Amerike na Bliskom istoku i svoju su budućnost gradile na netrpeljivosti s Iranom. Za razliku od njih Iran se preko noći otresao šerijatskog zagrljaja i krenuo u progresivnu budućnost.

Komentara 1

MI
microlion
14:43 25.11.2013.

"Za razliku od njih Iran se preko noći otresao šerijatskog zagrljaja i krenuo u progresivnu budućnost." Živi bili pa vidjeli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije