Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godina dana rada

Dobili
 2421 poziv žrtava kaznenih djela

Svecano obiljezavanje godine dana rada Nacionalnog pozivnog centra za zrtve kaznenih djela i prekrsaja
Davor Puklavec/PIXSELL
16.07.2014.
u 20:31

Nacionalni Centar zvalo je 1397 osoba, a najčešće su se žalili da su bili žrtve krađa, prijevara nanošenja teških ozljeda, prijetnji...

U zgradi Ministarstva pravosuđa danas je obilježena godišnjica rada Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja, a na prigodnoj svečanosti dodijeljena su priznanja volonterima tog centra.

Centar je za žrtve kaznenih djela i prekršaja od srpnja lani do srpnja ove godine ukupno primio 2421 poziv građana od 1397 pozivatelja. Građani su se, kad je riječ o kaznenim djelima, najčešće žalili da su bili žrtve krađa, prijevara, nanošenja teških ozljeda, prijetnji, neisplate plaća i zlostavljanja na poslu.

Žalili su se, također, na povredu uzdržavanja i zloporabu prava djeteta. Kad je riječ o prekršajima, građani koji su se obratili Centru žalili su se najviše na obiteljsko nasilje, narušene međususjedske odnose, prometne prekršaje. Prosječan profil pozivatelja je žena u dobi od 36 do 50 godina, najčešće žrtva krađe ili obiteljskog nasilja. 

>> Odbor za ratne veterane odbacio prijedlog Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja

Komentara 2

KA
kafka
21:35 16.07.2014.

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja osigurava: • emocionalnu podršku žrtvama kaznenih djela i prekršaja • informacije o pravima i načinu ostvarivanja prava • praktične informacije • upućuje na druge relevantne institucije i/ili organizacije civilnog društva Nacionalniog društva Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja ne osigurava: • besplatnu pravnu pomoć • psihološko savjetovanje Sve informacije pozivatelji mogu dobiti na besplatan broj telefona 116 006. Broj je dostupan svakim radnim danom od 8 sati do 20 sati. Osim telefonski, informacije o svojim pravima možete dobiti i slanjem upita. Tim Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja osigurati će vam odgovor na vaš upit u najkraćem mogućem roku.

KA
kafka
21:36 16.07.2014.

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja možete dobiti na besplatan broj telefona 116 006.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije