Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kune na kapaljku
Povratak na članak

Do novca s dječje štednje jedino uz potvrdu da ste uzoran roditelj!

Bez potvrde Centra za socijalnu skrb zakoniti zastupnici mogu mjesečno podići sa štedne knjižice 902,87 kuna

Komentari 16

Avatar Golum
Golum
23:47 03.08.2010.

franel ne kužim te

VL
FR
franel
21:11 03.08.2010.

Treba biti zahvalan za uplacen iznos. Moze se desiti da odluce da vise ne uplacuju i sto onda? Roditelji koji zure da skinu novac sa djetetovog racuna kako bi mu nesto kupili treba prvo da se upitaju sto su sami ucinili da tom djetetu pruze ugodno djetinjstvo i uslove. Tko nije u mogucnosti da nadje posao ili da ga zadrzi i da svom djetetu time osigura bolu buducnost ne treba da ima djecu. Lakse i za njega/nju i za djete.

VL
BA
Bandit
21:37 03.08.2010.

Ti si totalni bolesnik,zar to nespada pod ljudska prava,i tko to iz czsr je kompetentan da odlucuje o tome tko je uzoran roditelj a tko ne , sramota,na svu srecu moji 4 klinaca imaju svoje racune jako dugo al nana svu srecu netaknute i vjerujem da ce im to puno znaciti kad budu punoljetni... Nitko bas nitko nema prava da odlucuje o tome dali je roditelj uzoran ili ne,zna se tko nije roditelj uzoran... Odakle banci i czsr pravo da odlucuju o novicima za djete uzasavam se toga.Najpametnije je dragi roditelji otvoriti klincim racun u svici i mozes kako hoses i kad hoces a sve iz udobnosti svoga doma u Hrvatskoj...

VL
MI
mikesh
21:45 03.08.2010.

franel ..... ajd pročitaj još jednom što si napisao i zaleti se i lupi glavom u zid ..... ti ili nemaš djece ili ne živiš u Hrvatskoj

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
00:00 04.08.2010.

još jedan u nizu neustavnih zakona kojim se htjelo nešto postići možda na prvi pogled dobro ali totalno površno, neučinkovito , apsurdno ... franel jesi li ti pisao taj zakon?

VL
Avatar Bjeda
Bjeda
07:57 04.08.2010.

03.08.2010. u 21:11h franel je napisao/la: Treba biti zahvalan za uplacen iznos. Moze se desiti da odluce da vise ne uplacuju i sto onda? Roditelji koji zure da skinu novac sa djetetovog racuna kako bi mu nesto kupili treba prvo da se upitaju sto su sami ucinili da tom djetetu pruze ugodno djetinjstvo i uslove. Tko nije u mogucnosti da nadje posao ili da ga zadrzi i da svom djetetu time osigura bolu buducnost ne treba da ima djecu. Lakse i za njega/nju i za djete. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ne zasluzujemo bolju vlast sa ovakvim inteligentnim ovcama...Djetinjstva iz snova u Hrvatskoj nema.SVa sreca da su djeca mala pa ne razumiju neke osnovne stvari kao i ti Frane....ili se pravis blesav...Ja ne odvajam ni kune svome djetetu jer nemam, odvajam za racune i hranu ....

VL
OB
-obrisani-
10:45 04.08.2010.

A što ako bi banka propala??\' I ne isplatila ljudima novce koje su ulagali??? Bezobrazluk!

VL
MU
muthafka
13:47 04.08.2010.

franel pa ti si čovjeće potpuni idiot!!! ubij se konju jedan!!

VL
IB
ima boga
13:50 04.08.2010.

Ne treba se na žalost tome ništa čuditi,to je samo odraz licjemjerja,zlobe i povarenosti zemlje u kojoj živimo i onih koji ju vode,jer od lopova,nepismenih i polupismeni koji su na vlast došli na račun tuđih žrtava,patnje i krvi drugo se i nije moglo očekivati.

VL
PO
pocrn
14:32 04.08.2010.

..na zalost... ..napis \"fanela\" djeluje hladno te i provokativno mnogima, pak razmislimo li samo malo, stvarnost te i ova \"mala stavka u zakoniku\" utemeljena je upravo na ovome sto je isti komentirao.!Bok!

VL
JA
jadniste
15:46 04.08.2010.

Jedno je sigurno....moja djeca nece imat svoju stednju dok ne zarade svoje novce....onda ja nemam pravo ni tu stednju dirat bez socijalne sluzbe.....ovako ja svoje novce uplacujem svom djetetu, upadnem u krizu i te novce hocu uzet, meni ce neka bezuba baba zabranit to??? jebo vas zakon i onaj ko ga je doneo i onaj ko njega drzi za ministra.....

VL
BO
bomba
10:29 05.08.2010.

Ovako su banke počele prije rata pooštravati mjere podizanja štednje, pa su je ograničili na 200 dem dnevno i na kraju skroz ukinuli pravo na podizanje svoje ušteđevine i pobjegle svi u svoje republike danas samostalne države. Sumnjivo mi je ovo jer smo ovo već jednom prošli.

VL
BA
baš
18:15 05.08.2010.

To je inače rekao bih kretenizam. Prije svega to reguliraju člnaci 259-261 Obiteljskog zakona i to na jedan vrlo neuobičajen način posebice kada se gleda čl. 260 st.2., u sve to se petlja i čl. 211, te čl. 118, ašto je opet sve izvednono iz Konvencija o pravima djeteta pod uvjetima da su dobro tumačene i prevedene. Posebna je priča raspolaganje imovinom djece (upitno je da li je novac imovina?) kao i priča u slučaju smrti jednog od roditelja. Kada jedan od roditelja nedaj bože umre, onaj drugi je automatizmom neprijatelj, što je potpuno nelogično. Stavljaju mu se ograničenja kao da je u poziciji neprijatelja, a ne drugi i jadan roditelj koji je i do sada na ispravan način skrbio o djeci. Iz Konvencije se može isčitati kako roditelj zajednički zastupaju svoju djecu, osim u situaciji kada drugi roditelj iskaže suprotno. Kod nas i policija ograničava roditelje i njihova zakonska prava i zasutpanja, gdje zapravo npr. na izdavnju putovnica inzistiraju na tome da jedan roditelj dođe s djetetom predati zahtjev a drugi podiže (čini mi se da su napokon malo popustili, ali su godinama praktički zlostavljali roditelje). Roditelji su pod nadzorom i kada je evidentno da su djetetu kupili nešto ili uštedjeli, ako to drže na svome imenu onda je u redu i ako sve prokockaju, a ako je na djetetovom imenu onda ih se blokira npr. tko kaže da je bolje da dijete bude vlasnik dionica, nego da ih roditelj slobodno proda i uložoi u druge, tko kaže da je sigurnije držati postojeće, tko može odobriti takav pravni posao i reći to i to je 100% interes djeteta? Rizik je sve, i treba ga umanjivati samo kada je izravan npr. nesavjsni roditelji, roditelji koji priju, skloni su društveno neprihvatljivim oblicima ponašanja, tada treba nadzirati, a ne uvijek. Država nije bolji roditelj od biološkog, pa tako ni Mila Jelavić kao pravobraniteljica, niti je to centar za socijalnu skrb, niti je to društvena zajednica (osim u iznimnim ranije spomenutim rizičnim skupinama). Ovo s bankom i prijeklom novca kao i svrhom je pravi kretenizam, tko je uopće rekao da se isplaćuje na ime djeteta? Čije je to maslo, zašto ljude javno ne poučimo što je što, već neke članke zakona krijemo kao zmija noge? Kakvo je ovo pravedno društvo i kakva je to poruka djeci koja danas sutra trebaju biti roditelji; vi ih samo rodite, nakon toga ste im neprijatelji, država im je prijatelj, vi ste obvezni brinuti o njima i raspolagati imovinom, pravima i svime što se može izmisliti ali samo ako država ne odluči drukčije (zamslimo pri tom državu kao jednu debelu, tromu, osobu koja uživa sjedeći i jedući na povišenom tronu, a ne kao zajednicu njenih građana). Uh, svašta sam napisao ali sam odavno ljut na ovakve stvari koje su besmislene i vode nas u nemam pojma što, a samo zato što su pojedinci na pozicijama i vlasti nesposobni donositi odgovorne odluke, mogu upravljati ali ne bi bili odgovorni!).

VL
BA
baš
18:32 05.08.2010.

Bandit-samo djelomično si u pravu, banka ne može procjenjivati \"tko je uzoran roditelj\" niti po prirodi posla (osposobljenost) niti po ovlastima, dok centar to može i ne samo da može nego mora! Tvoja tvrdnja zapravo završava tamo gdje postaje nazanimljivijee i to riječima; Nitko bas nitko nema prava da odlucuje o tome dali je roditelj uzoran ili ne,zna se tko nije roditelj uzoran... Vidiš ja ne znam kako bi se to znalo osim da netko utvrdi ali bi to trebalo biti jako, jako brzo i jednostavno. A to znači kratkom provjerom sad i odmah (npr. 5 minuta) utvrditi da se ne vodi nikakav postupak protiv roditelja radi društveno neprihvatljivog ponašanja i tada je sve O.K. Naravno to bi morale učiniti npr. banke, obraćajući se centrima modernim načinima komunikacije, tako da to roditelja ne stavlja u ponižavajuć položaj, ne zahtijeva od njega dodatan angažman i novce, a centar bi morao imati načina to provjeriti sad i odmah. I to je to! Ako se utvrdi suprotno, tada bi se morao voditi malo drukčiji postupak. to bi imalo smisla, zar ne? Sasvim druga je priča tko radi u centrima, koliko ih je, kako i s čime rade, mogu li stići odraditi sve poslove, provode li zakon kako treba, je li zakon smisleno napisan i drugo?

VL
OB
-obrisani-
04:12 06.08.2010.

Previše se te srbadije nakotilo u centrima za socijlanu skrb i na taj način podmuklo uništavaju hrvatsku mladež i hrvatske brakove, sve u cilju razaranja zdravog tkiva hrvatskog društva. Do 90-te to je bio jedan od centara srbizma u Hrvatskoj. A tek komunističke svinje na svakom koraku u sustavu državne uprave (ZATO HRVATSKA STOJI). Ne možete ni dobiti rješenje ako ne donesete neki poklon tj. ako ne platite za rješenje. Cijena, između 500 i 1000 kuna. Ali baš me zanima hoće li kosorka djevojka zajašiti na tu bandu idiota i poćeti ih izbacivati na ulicu!

VL
DD
d5_dacho
10:31 01.02.2011.

Ovo je jedan od ekletantnih primjera \'GRAĐANSKE I LIBERALNE DRŽAVE\' u nepoštivanju Ustava RH, koji zadire u vlasništvo i na njemu temeljena prava građanina. Što je još za očekivati od Lijepe naše? Vjerovatno zaduženje Državnom inspektoratu da vrši uvid u WC-školjki građana i na temelju \'\'neposrednog opažanja i diskrecijske ocjene\'\', utvrdi gdje su i kada građani kušali kulen i šunku, a da njih nijesu ništa pitali!!!! Pouka: Građani Lijepe naše - ne štedite, sve potrošite dok Vam Vlada, ministarstva .... da ne duljimo, vlastita Država sve ne otme!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.