Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA SUPRUGE Zatvorena u kući, bez ikakvih informacija o potrazi, Ljiljana Korade bila je očajna

Do kraja vjerovala da je njezin suprug nevin

Izmučena i uplašena Ljiljana Korade nikako nije mogla povjerovati da je njen suprug sposoban za monstruozna ubojstva
Foto: A. Bronić
03.04.2008.
u 23:47

Samo nekoliko sati prije tragičnog raspleta u kojem su poginuli Ivan Korade i specijalac Marijo Kusanić, pričali smo sa suprugom odbjeglog generala Ljiljanom Korade. Policija je zatvorila sve prilaze kući Koradeovih, pa se do nje nismo mogli osobno probiti. Tijekom telefonskog razgovora sa suprugom odbjeglog generala moglo se zaključiti da je žena na izmaku snaga.

– Zatvoreni smo u kući. Nije nam policija to zabranila, no kamo bih mogla ići? Da i odem na nekoliko minuta do kojeg susjeda, prije toga bi sve njih provjeravali. Ako traže mog supruga, što selo i mi imamo s tim. Ne znam po kojoj bi logici džip bio u šumi, a suprug doma. Ništa mi više nije jasno. Kažu da mu je oko džipa nestao trag. Pa nije on mušica da bi mogao odletjeti, a ne znam i po što bi išao doma? – jadala se Ljiljana Korade.

Rekla nam je tada kako joj je najviše neugodno zbog susjeda, jer su i njima policajci prolazili kroz dvorišta.
Što je selo skrivilo, pitala se naglas.

Volio svu djecu
Iako je već tada bio kazneno prijavljen za tri teška ubojstva, jedno ubojstvo, jedan pokušaj teškog ubojstva, prijetnje i otmicu, gospođa Ljiljana bila je uvjerena da njezin suprug nije sposoban za takva zlodjela.
– Možda bi čovjek o tome i razmišljao da nije ubijeno dijete. Pa on je volio svu djecu u selu i djeca su voljela njega! Kaj bi išao ubijati staru baku. Živim s tim čovjekom zajedno već 43 godine, iz istog smo sela. Nikada nisam čula, kako sad govore, da bi on nešto ukrao. Ne mogu vjerovati da se sad govori kako je ukrao nekakve novce i da je zato ubio baku – u nevjerici je komentirala istražni zahtjev.

Vijest o izgorjelom vozaču, priznala nam je, jako ju je potresla.
– Stvarno sam pomislila da je to on jer tko zna tko mu je sve ovo napravio, možda ga je negdje bacio i spalio ga! Stvarno više ne znam što da mislim – govorila je tada gospođa Korade.
– Mislim da je na mene došao sav vrag. Eto, i tata mi je završio u bolnici, umrla je suprugova strina i ne znam bih li uopće išla na sahranu. No, od svega mi je najgora neizvjesnost jer ne znam je li mi suprug živ ili mrtav – požalila se izmučena žena.

Kada je kasnije tog dana stigla vijest o smrti njezina supruga, gospođa Ljiljana se slomila.
Vozilom Hitne pomoći prevezena je u bolnicu. Hospitaliziran je i njen sin, kao i njegova trudna djevojka. Sve troje pregledali su internist i psihijatar, te su zbog šoka preventivno zadržani u bolnici.

Čekali na dvorištu
Ljiljana Korade  se niti u jednom trenutku nije žalila na postupke policije, iako su joj u zadnjih par dana nebrojeno puta protutnjali kroz kuću, a u jednom je trenutku čitava obitelj, uključujući trudnu snahu, stajala u papučama u dvorištu i čekala da završi pretres.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije