Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera mobitel

Do kninske tvornice vijaka Debeljak je došao mitom?

'27.03.2012., Zagreb - Vlasnik tvrke DiV, koja se bavi proizvodnjom vijaka, Tomislav Debeljak. Portret. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
07.08.2012.
u 20:12

'Do sad sam ti na ovaj ili onaj način pomogao s preko 200.000 kuna, možda i puno više...', piše u spornoj poruci

Budući vlasnik "Brodosplita" Tomislav Debeljak, vlasnik samoborskog DIV-a, našao se u središtu mogućeg korupcijskog skandala. Naime, Slobodna Dalmacija došla je u posjed za Debeljaka kompromitirajućeg SMS-a iz kojeg proizlazi da je do kninske tvornice vijaka, TVIK-a, došao – mitom. U poruci koju je primio "financijaš" iz TVIK-a, nekoć navodni Debeljakov prijatelj i insajder iz te tvrtke, a sada krunski svjedok suprotnog, radničkog, tabora, traži se od financijaša da pošalje adresu i broj računa, pa će dobiti još 3000 kuna.

Kontakt s Kninom

"Dosad sam ti na ovaj ili onaj način pomogao s preko 200.000 kuna, možda i puno više. Ne znam ni sam koliko si mi dužan... Napravio sam to jer si mi bio prvi kontakt s Kninom...", navodi se u SMS-u čiju je autentičnost Debeljak Slobodnoj osporio. Na naš današnji poziv i poruku ostavljenu u uredu nije odgovorio.

Frane Kopilaš, bivši radnik TVIK-a i jedan od 50-ak nekadašnjih zaposlenika koji je zbog neisplaćenih plaća u sudskom sporu s Debeljakom, tvrdi da su poruke s mobitela koji mu je dao bivši financijaš iz tvornice autentične i da je upravo on taj mobitel predao odvjetniku Senadu Vukoviću, koji zastupa bivše radnika TVIK-a u spomenutom sporu:

– Taj se mobitel sada nalazi na sigurnom. Znate kakva su vremena... – kaže. On i bivši zaposlenik TVIK-a Predrag Vila bili su svjedoci razgovora koji je prije godinu dana u Benkovcu s primateljem poruka obavio odvjetnik Vuković.

Sprega na tri razine

Govori Kopilaš i o sprezi stečajnog upravitelja, sindikata i Debeljaka pa tvrdi da je 56 radnika koji su ostali zaposleni u TVIK-u plaću primalo na ruke, iz stečajne mase. A istodobno su dobivali i naknadu s burze jer su bili prijavljeni.

– Debeljak je njima spas za brodogradilište, a nitko ne želi pogledati istini u oči – kaže Kopilaš.

Komentara 35

IS
istima
20:21 07.08.2012.

Što je tu čudno....... Tko je god do nečega došao, mogao je doći jedino podmazivanjem i uz pomoć prijatelja (rođa) na položaju. Ovo umjeće je valjda na ovim prostorima prisutno oduvijek, no dolaskom 'demokracije' se razmahalo do neslućenih razmjera...... Šteta što na olimpijadi neima korupcija kao sportska disciplina....

Avatar sultan46
sultan46
20:22 07.08.2012.

SMS nista nedokazuje jer svako ko dobije sms od bilo koga moze tex prepraviti i nadopisati sta zeli,,,treba Mobilni od posaljitelja naci i ako ima poslane sms u memoriji onda je to druga stvar,,ali primalac moze izmjeniti text kako god zeli.

KI
kikimiki21
21:52 07.08.2012.

dobro ste spasili brodogradnju...svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije