Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMSKI OPSTANAK
Povratak na članak

Do kad će se gutati neistine sindikata u javnom sektoru?

Mogla bi država zadržati plaće u javnom sektoru, čak i u ovakvoj krizi, ali to samo znači da će se morati više zadužiti. A tko će platiti taj dug? Pa privatni sektor naravno - krava muzara - iz poreza koji će se ubirati u budućnosti.

Komentari 3

ST
stefj
14:31 20.04.2020.

Ne treba se zavaravati, neće se dirati javni sektor, do samog kraja. Kod nas to znači raspad države. Prije će se država raspasti nego da usfali koje pravo ili primanje državnih i javnih struktura... Zar nemamo dovoljno pouka iz prošlosti i to ne tako davne. Ne znam od kud optimizam da će se ići uređivati javne strukture, sve ukazuje na potpuno suprotno... Nismo se bez veze trudili doći na dno EU-a da sad odjednom to nekim reformama uništimo. Toliko smo se trudili odvojiti primanja i prava od rada, rezultata, znanja i struke, zar da to sad mijenjamo? Makar se pokazuje da država funkcionira i kada više od 70% zaposlenih sjedi doma i ništa ne radi... A Ribić i ekipa, mislim da su pokazali već prije kakvi su. Kako očekivati od nekoga tko ucjenjuje djecom solidarnost i empatiju? Koga nije niti malo briga kada se zadužuju generacije i generacije radi njega, kada zna da im se radi toga uništava perspektiva i budućnost?...

VL
KO
Kokoiduhovi
20:51 20.04.2020.

Čije god plaće smanjili, taj novac će dobrim dijelom otići na potrošnju države; vozni parkovi, isplate Crkvi u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini, novčane pomoći bolnici u Mostaru, na nove laptope, IPodove, na naknade i dnevnice zastupnicima u Saboru (onimaima koji na sjednicama niti nisu). Sindikati žele reći da ne može Hrvatska dijeliti mostarskoj bolnici 40 milijuna kn pomoći, a istodobno od građana skupljati milodare za obnovu rodilišta u Petrovoj.

VL
MA
marijaqwer
18:53 20.04.2020.

Uhljebi su sigurni glasači i zbog toga im se broj stalno povećava. Vladao je HDZ , malo SDP , svo vrijeme u prešutnom koaliciji, ali ako nema sigurnih glasova uhljeba lako bi mogla doći na vlast treća opcija. To bii značilo kraj vladavine saveza komunista podijeljenog na HDZ i SDP , te novi početak za Hrvatsku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.